Denne nettsiden benytter seg av cookies for statistikk og for å forbedre kundeopplevelsen. Les mer om hvordan Sector Alarm benytter seg av cookies.   Jeg forstår
La husdyrene slappe av trygt hjemme Med Skallsikring vet du
at dyrene har det bra hjemme
Alarmen er tilpasset dyrehold Full oversikt hjemme Enkel bruk
Få et uforpliktende tilbud Ring oss på 08090 eller fyll inn dine kontaktopplysninger under, så kontakter vi deg og forteller mer om boligalarm.

Skallsikring og dyrehold

Skallsikring er en innstilling på boligalarmen som innebærer at innbruddsalarmen kun er aktiv på dører og vinduer, altså i ytterkantene på boligen din. Det betyr at du kan oppholde og bevege deg som normalt i hjemmet ditt, samtidig som alarmen er på. Bevegelsessensorene inne i boligen er ikke aktivert, men om noen prøver å ta seg inn i boligen din blir du allikevel advart med en gang.
Trygghet også når du er hjemme
De fleste som har hatt innbrudd i boligen sin opplevde dette som svært ubehagelig. Ikke bare er verdifulle gjenstander borte, men det å vite at noen har romstert gjennom hjemmet og eiendelene dine mens du var borte skaper også utrygghet.

Dersom de ubudne gjestene tar seg inn i boligen når du er hjemme – kanskje til og med mens familien ligger og sover, vil de fleste oppleve dette som enda mer ubehagelig. Med skallsikring vil du ikke bare være tryggere hjemme – du vil også føle deg tryggere.

God løsning for deg som har husdyr
Har du ett eller flere husdyr som veier mer enn 15 kilo, er skallsikring den beste måten å sikre boligen. Mindre husdyr vil ikke utløse bevegelsesdetektorene, men det vil ett eller flere større dyr gjøre. Når skallsikringen er på, vil dyrene kunne bevege seg fritt i boligen.

Når skallsikringen er aktivert må dører og vinduer holdes lukket. Du kan sette vinduene i luftestilling, men ikke åpne dem helt. Åpner du vinduet på vidt gap for å lufte ut stekeos, så brytes kontakten og alarmen blir utløst.

"Hjemme alene trening" for husdyr
At hunden kan være alene hjemme noen timer, er en forutsetning for å kunne ha hund. Derfor er det viktig at valpen trenes tidlig, slik at den trygt kan være alene og ikke bli urolig.
Når valpen har kommet til sitt nye hjem og sin nye familie, er det mye å tenke på.. For de aller fleste valpene går tilpasningen til de nye omgivelsene og de nye flokkmedlemmene, det vil si deg og din familie, svært raskt og relativt smertefritt.


Noen gode tips for å trene din din hund til å være alene hjemme:


Valpen må bli trygg i sin nye familie Den dagen kommer da valpen må forlates alene for kortere eller lengre tid. For at det skal fungere, må valpen være trygg og kjenne seg sikker i sine nye omgivelser. Da hunder er flokkdyr, kjenner den seg utrygg når den er atskilt fra familien. Derfor bør du vente med å forlate valpen din helt alene inntil du er rimelig sikker på at valpen trives og kjenner seg hjemme.
Man skaffer seg ikke hund for å forlate den alene, men det er uunngåelig at den av og til blir det. Mer enn fire timer i strekk anbefales ikke bortsett fra i unntakstilfeller. De første periodene helt alene må være veldig korte.

Tren på korte tider
Begynn med å lære hunden å være alene i ett rom til å begynne med, for eksempel i kjøkkenet. Det må ikke være noe der den kan ødelegge eller skade seg på. Hvis den har en kurv eller en fell den pleier å ligge på, skal den være der, på samme vis som eventuelle leker og tyggebein. Begynn med å gå ut av rommet og plasser et kompostgitter (en fin sak å ha i alle hjem med hund) i døren, slik at valpen ikke kan følge etter. Si ”Vi kommer snart” eller noe annet vennlig, men bestemt til valpen. Det er som alltid, viktig å bruke den samme kommandoen eller det samme ordvalget for at hunden skal forstå. Sett deg et stykke fra døren, slik at valpen kan se deg. Når du merker at det virker, stenger du døren. Deretter forlater du valpen i ett eller noen minutter. Gå deretter inn til valpen, men ikke gjennomfør noen stor hilseseremoni. Det skal være naturlig for valpen å være alene, og det skal være like naturlig at du kommer tilbake.

Vær tålmodig
Hvis valpen begynner å bjeffe, pipe eller til og med å hyle, skal du ikke gå inn til valpen før den har blitt stille. Går du inn når valpen lager lyd, lærer den seg raskt at det lønner seg å gnåle, fordi du da kommer. Det kan være vanskelig å stålsette seg, men du har store fordeler av dette i fremtiden. Selvsagt skal du ikke la valpen bjeffe og bråke for lenge. Gå inn til valpen, lat som ingenting, ikke hils på valpen, men sett deg og les en avis eller noe annet. Gå deretter ut av rommet igjen, og begynn fra begynnelsen. Som du ser, kan det kreves tålmodighet, men det er noe som går igjen i all hundeoppdragelse, på samme vis som at alle i familien må gjøre det samme. Det nytter ikke at noen vil ”være snille” og går inn til valpen og gir den godterier når den lager leven.

Tenk på naboene
Med tanke på mer eller mindre forståelsesfulle naboer, kan det være lurt om du gjennomfører de første øvelsene midt på dagen. For de aller fleste hundene er det ikke noe problem å tilpasse seg til det å være alene, så når du merker at valpen kobler av, kan du trekke ut tiden den er alene. Siden kan du forlate leiligheten eller huset, men stå utenfor ytterdøren og lytte.

Når dette virker, kan du prøve å forlate hunden helt alene i huset for kortere perioder. Du kan be din forståelsesfulle nabo om å holde et voktende øre, slik at du får vite hvordan det har gått.
En baby-monitor eller overvåkningskamera knyttet til mobiltelefonen er nyttige hjelpemidler når du skal trene valpen i å være hjemme alene. På denne måten kan du følge med på hva valpen gjør og kan bli varslet ved støy eller unormalt mye bevegelser.
Med litt tålmodighet og konsekvent trening kommer det til å gå greit å forlate hunden alene. Men som sagt anbefales det ikke å la hunden være alene i mer enn fire timer.
(Hundetreningstipsene er satt opp etter inspirasjon fra Agira )
Våre røykvarslere redder liv Innenfor hjemmets fire vegger er alt som er viktig i livet – dine familiemedlemmer, kjæledyr, personlige eiendeler og betydningsfulle minner. Samtidig er hjemmet det vanligste stedet for brann.

I ditt hjem finnes det mange brannfarer. Med røykvarslere koblet opp mot vår alarmstasjon igangsettes alltid et reaksjonsapparat. Hvis en røykvarsler piper, vil alle andre røykvarslere pipe – uansett plassering. Dette er spesielt viktig for deg som bor i et hus med flere etasjer.

Uansett om du aktiverer alarmen eller ikke, er røykvarslerne alltid aktivert og koblet til alarmstasjonen. De passer på seg selv og sender signaler til oss om de har bruk for en rens eller batteribytte. Med boligalarm fra Sector Alarm kan du slippe å bekymre deg for at brannsikringen er i orden.
Koblet til vår alarmstasjon Din boligalarm er alltid koblet til vår døgnbemannede alarmstasjon.

Våre operatører er spesialister. Hver dag jobber de med å tolke og håndtere ulike situasjoner. Uansett type alarmsignal får du alltid den hjelpen situasjonen krever. Hos Sector Alarm er din og din families sikkerhet det aller viktigste.

Alarmen er tilkoblet oss via to forskjellige kommunikasjonsveier (via GSM-nettet og evt din bredbåndstilkobling). Dette gir deg en kjapp og sikker tilkobling til alarmstasjonen.
Vi ser årsaken til alarmsignalet Med hjelp fra kameraet på bevegelsesdetektorene kan våre operatører på alarmstasjonen verifisere årsaken til alarmsignalet og igangsette rask og riktig reaksjon. På denne måten sparer du verdifull tid om ulykken skulle være ute.

Bevegelsesdetektoren reagerer og tar bilder av bevegelser innenfor sin rekkevidde både på dagen og natten. Den reagerer også på temperaturforandringer. På Mine sider og Sector Alarm App kan du lese av temperaturen i boligen med hjelp fra bevegelsesdetektoren. Det kan hjelpe til ved å oppdage et problem tidlig og spare deg for kostbare skader.
Brannalarmen reddet René René Häberle fra Fredrikstad var svært nær å miste livet. Takket være sin boligalarm fra Sector Alarm var vektere og brannvesen raskt på plass i hans hjem etter at brannlarmen gikk.

Sector Alarm reddet ferien vår Vår kunde Birgit Weyergang-Nielsen var på Hawaii da hun fikk en fortvilet sms fra naboen som hadde hatt innbrudd og kunne fortelle at husnøklene til Birgit var en av de tingene som hadde forsvunnet.

Alt dette inngår i vår alarmtjeneste Med boligalarm fra Sector Alarm får du tilgang til vår alarmtjeneste der alt er inkludert fra starten.
Hjertet i vår tjeneste er menneskene
© SECTOR ALARM 2018