Denne nettsiden benytter seg av cookies for statistikk og for å forbedre kundeopplevelsen. Les mer om hvordan Sector Alarm benytter seg av cookies.   Jeg forstår
brannfarer
Overoppheting av vaskemaskiner skjer dessverre altfor ofte. Følg derfor produsentens anbefaling om hvor mye klær maskinen tåler.

Brannfarer i hjemmet

For Sector Alarm er din trygghet vår høyeste prioritet. Vi selger alarm, men det handler om noe mye mer enn en boks på veggen, nemlig en følelse av trygghet. Når vi ønsker å øke tryggheten i hjemmet, ser vi det som en selvfølge å dele tips om hvordan du kan gjøre livet ditt enda sikrere. Våre brannverneksperter går her igjennom vanlige brannfarer i hjemmet. Hjemmet er din festning, og her finnes alt som er viktig i ditt liv – din familie, kjæledyr, personlige eiendeler og verdifulle minner. Det er sannsynligvis her du også føler deg tryggest. Boligen er samtidig det stedet det brenner oftest. Med tilkoblet alarm har du en god beskyttelse mot både innbrudd og brann. Men, det er flere ting du kan gjøre for at livet ditt blir enda litt tryggere. Her gir vi deg nytting informasjon om mulige brannfarer i og rundt hjemmet, samt brannforebyggende tiltak.

De vanligste årsakene til boligbranner er forbundet med matlaging eller fyring. En stadig vanligere årsak er også overoppheting og feil i elektriske apparater. Dra derfor alltid ut støpselet av for eksempel brødrister eller kaffemaskin, og plasser TV og stereo fritt i rommet slik at luftsirkulasjonen fungerer som den skal.

Uforsiktighet i hverdagen er en vanlig årsak til brann, og kan skje med oss alle. Noen ganger er det et glemt stearinlys, men vel så ofte er det glemte elektriske apparater. Hvem har vel ikke gått fra strykejernet eller glemt å skru av stekeovnen? Hvor ofte har du latt TV stå på standby eller oppvaskmaskinen gå, selv om du har forlatt boligen? I en stadig mer stressende hverdag er det viktig å ha kontroll på disse mulige kildene som kan være potensielle årsaker til brann.

En stadig vanligere brannårsak i hjemmet er overoppheting av mobilladere. Husk alltid å ta laderen ut av stikkontakten når du er ferdig med å lade mobiltelefonen, nettbrettet eller datamaskinen. La heller ikke laptopen ligge tilkoblet i sofaen, sengen eller andre steder hvor den da kan overopphetes og lettere starte brann.


Hvor mange ganger har man ikke fylt vaskemaskinen før man går til sengs, eller lagt mer tøy i vaskemaskinen enn den egentlig kanskje tåler? Dette kan fungere 100 ganger, men neste gang kan maskinen overopphetes og ta fyr. Sørg derfor alltid for å følge produsentens anbefalinger om hvor mye tøy maskinen tåler, og samtidig alltid være hjemme når vaskemaskinen kjøres.

Brannsikringstips
  • Ha alltid kontroll på dine brannvernprodukter. Har du brannalarm, brannslukningsapparat og brannteppe?
  • Slå alltid av elektriske apparater etter bruk.
  • La aldri oppvaskmaskin, vaskemaskin eller tørketrommel gå når du ikke er hjemme.
  • Se til at lysestaker og telys står fritt i rommet.
  • Trekk alltid ut stikkontakten når du er ferdig med å lade mobiltelefonen, nettbrettet eller datamaskinen.

Flere brannsikringstips
Kjør brannøvelse hjemme med barna
Brannøvelse hjemme De fleste av oss gjennomfører brannøvelser regelmessig på jobb eller på skole, men mange familier glemmer å gjennomføre brannøvelse i hjemmet, stedet hvor man tilbringer mest tid.

Brannøvelse
brannsikringsprodukter
Brannsikringsprodukter I tillegg til din eksisterende boligalarm har vi flere nyttige sikkerhetsprodukter i vår nettbutikk som gjør din hverdag tryggere.


Brannsikringsprodukter
brannsikringstips
Brannsikringstips Utover det å sikre hjemmet med en boligalarm finnes det ytterligere tiltak du kan gjøre for å gjøre din hverdag enda litt tryggere.


Brannsikringstips
Hjertet i vår tjeneste er menneskene
© SECTOR ALARM 2018