Denne nettsiden benytter seg av cookies for statistikk og for å forbedre kundeopplevelsen. Les mer om hvordan Sector Alarm benytter seg av cookies.   Jeg forstår
Livet blir tryggere med Sector Alarm 10 tips for å sikre din bolig

10 gode tips for å sikre din bolig

Det er ikke alle som tar ferie selv om du planlegger å reise bort. Ferietid er dessverre høysesong for innbrudd, så uansett om du skal på hytta eller reise utenlands, er det viktig at du sikrer boligen din.

Både politiet og forsikringsbransjen anbefaler en ekstra feriesjekk før du reiser. Det kan være helt avgjørende. Prøv å tenke som en tyv og avdekk om boligen har svake punkter som gjør det enkelt for potensielle innbruddstyver. Ved å gjøre det vanskelig, slik at et innbrudd tar lang tid og lager bråk, tar du motet fra dem. Dette er våre ti tips til hvordan boligen din blir sikret før ferien:


1. La boligen se bebodd ut

Det beste tipset for å unngå innbrudd er å gi inntrykk av at det er noen hjemme. For å nå målet om at boligen ser bebodd ut kan du sette igjen en kaffekopp på bordet eller la minstemann sine leker ligge utover gulvet når dere drar på ferie.

2. Skjul verdifulle gjenstander

Det er ikke bare TV-en og annen teknologi, som PC og leserbrett, tyvene ser etter. Verdifulle smågjenstander er enkelt å ta med seg ut av huset. Skjul derfor dyrebare smykker. Ikke la de ligge på badet eller soverommet – det er nemlig her tyvene ser etter dette først.

Prøv å tenke som en tyv og avdekk om boligen har svake punkter som gjør det enkelt for potensielle innbruddstyver

3. Lås vinduer og dører

Påse at alle vinduer og dører er låst. Omtrent halvparten av alle tyver kommer seg inn i huset gjennom dører. Det kan være en fordel å montere doble forsikringsgodkjente låser på alle ytter-, kjeller- og verandadører.

4. Lås garasjen

Lukk og lås den tomme garasjen. Dersom du lar bilen stå igjen mens du er på ferie, er det viktig at du ikke legger igjen bilnøkkelen på et synlig sted – som i gangen eller lignende.

5. Ikke skru av alle lys

At lyset er på mens du er borte er ingen god idé, men en smartplugg med timer kan være fornuftig. Dette er en plugg du setter i stikkontakten som har full kontroll på belysning og andre elektriske produkter i boligen din. Du kan stille den slik at lyset slår seg av og på en gang i blant mens du er bortreist.

6. Ikke informer på sosiale medier

Det kan være morsomt å skryte til familie og venner at du reiser bort, men det du egentlig gjør er å opplyse tyvene om at huset er tomt. Legg derfor ikke ut informasjon på Facebook, Twitter eller andre sosiale medier.

7. Unngå full postkasse

Dersom du skal være lenge borte er det lurt å stoppe eller omadressere posten og avisen. En full postkasse viser tyvene nemlig at det ikke har vært noen hjemme på stund, og at huset mest sannsynlig fortsatt står tomt.

Ta en prat med naboen og fortell hvor lenge du blir borte

8. Unngå tom søppelkasse

Mens postkassen bør være tømt for å gi uttrykk for at noen er hjemme, bør det motsatte gjelde for søppelkassen. En tom søppelkasse viser at du ikke er hjemme.

9. Snakk med naboen

Det kan være lurt å ta en prat med naboen og fortelle hvor lenge du blir borte. I tillegg kan du spørre om de også har mulighet til å passe litt ekstra på, for eksempel tømme postkassen din eller legge litt søppel i kassen.

10. Boligalarm

Anskaff en boligalarm tilknyttet en alarmsentral og skru den alltid på. I tillegg er det ingen tvil om at kriminelle velger hus uten alarm. At det er tydelig at huset har en aktiv alarm kan virke avskrekkende.

Viktigere enn du tror

– Statistikk viser at våre kunder i mindre grad opplever innbrudd enn boliger uten alarm. Vi ser også at i de svært få tilfeller der våre kunder opplever innbrudd har tyvene blitt skremt av alarmen og stukket fra åstedet, sier administrerende direktør i Sector Alarm, Viggo Skeisvoll.

Våre røykvarslere redder liv Innenfor hjemmets fire vegger er alt som er viktig i livet – dine familiemedlemmer, kjæledyr, personlige eiendeler og betydningsfulle minner. Samtidig er hjemmet det vanligste stedet for brann.

I ditt hjem finnes det mange brannfarer. Med røykvarslere koblet opp mot vår alarmstasjon igangsettes alltid et reaksjonsapparat. Hvis en røykvarsler piper, vil alle andre røykvarslere pipe – uansett plassering. Dette er spesielt viktig for deg som bor i et hus med flere etasjer.

Uansett om du aktiverer alarmen eller ikke, er røykvarslerne alltid aktivert og koblet til alarmstasjonen. De passer på seg selv og sender signaler til oss om de har bruk for en rens eller batteribytte. Med boligalarm fra Sector Alarm kan du slippe å bekymre deg for at brannsikringen er i orden.
Koblet til vår alarmstasjon Din boligalarm er alltid koblet til vår døgnbemannede alarmstasjon.

Våre operatører er spesialister. Hver dag jobber de med å tolke og håndtere ulike situasjoner. Uansett type alarmsignal får du alltid den hjelpen situasjonen krever. Hos Sector Alarm er din og din families sikkerhet det aller viktigste.

Alarmen er tilkoblet oss via to forskjellige kommunikasjonsveier (via GSM-nettet og evt din bredbåndstilkobling). Dette gir deg en kjapp og sikker tilkobling til alarmstasjonen.
Vi ser årsaken til alarmsignalet Med hjelp fra kameraet på bevegelsesdetektorene kan våre operatører på alarmstasjonen verifisere årsaken til alarmsignalet og igangsette rask og riktig reaksjon. På denne måten sparer du verdifull tid om ulykken skulle være ute.

Bevegelsesdetektoren reagerer og tar bilder av bevegelser innenfor sin rekkevidde både på dagen og natten. Den reagerer også på temperaturforandringer. På Mine sider og Sector Alarm App kan du lese av temperaturen i boligen med hjelp fra bevegelsesdetektoren. Det kan hjelpe til ved å oppdage et problem tidlig og spare deg for kostbare skader.
Brannalarmen reddet René René Häberle fra Fredrikstad var svært nær å miste livet. Takket være sin boligalarm fra Sector Alarm var vektere og brannvesen raskt på plass i hans hjem etter at brannlarmen gikk.

Sector Alarm reddet ferien vår Vår kunde Birgit Weyergang-Nielsen var på Hawaii da hun fikk en fortvilet sms fra naboen som hadde hatt innbrudd og kunne fortelle at husnøklene til Birgit var en av de tingene som hadde forsvunnet.

Hvordan fungerer tjenesten vår?
Tilleggskomponenter Alle behov og hjem er forskjellige, derfor skreddersyr vi alltid våre løsninger for deg. Med våre tilleggskomponenter kan du utvide din grunnpakke slik at den passer akkurat ditt behov.

Se tilleggskomponentene
Verv en venn Kjenner du noen som også vil ha boligalarm? Skriv navnene på dine venner og bekjente og send disse til oss. Som takk for hjelpen er du med i trekningen av 100.000 kroner.

Verv dine venner her
Alt dette inngår i vår alarmtjeneste Med boligalarm fra Sector Alarm får du tilgang til vår alarmtjeneste der alt er inkludert fra starten.
Få et uforpliktende tilbud Ring oss på 08090 eller fyll inn dine kontaktopplysninger under, så kontakter vi deg og forteller mer om boligalarm.

Hjertet i vår tjeneste er menneskene
© SECTOR ALARM 2018