Denne nettsiden benytter seg av cookies for statistikk og for å forbedre kundeopplevelsen. Les mer om hvordan Sector Alarm benytter seg av cookies.   Jeg forstår

Trygg grilling med familien

Grilling med familie og venner kan gi mange hyggelige minner. Dessverre glemmer mange å utøve nødvendig aktsomhet når de griller. Hvert år påføres mange barn og voksne alvorlige brannskader under grilling.

lammelår

Grillvettreglene

Engangsgrill/kullgrill
• Grillen skal stå trygt og stødig med god avstand til brennbart materiale, også fra undersiden.
• Ikke bruk mer tennvæske enn nødvendig, og aldri på varm grill.
• Vær varsom ved opptenning av grillen.
• Ha alltid en bøtte vann eller en hageslange nær grillen. Ved bruk av engangsgrill, ta med en stor flaske vann.
• Påse at grillen er slokket, og at asken er kald før den kastes på et sikkert sted. Engangsgrill bør slokkes med vann etter bruk.

Gassgrill
• Før du åpner for gasstilførselen på beholderen, påse at alle blussene er stengt.
• Antenn alltid grillen med åpent lokk straks etter at gasstilførselen er åpnet.
• Når grillingen er over, påse at både gassblussene og flaskeventilen er stengt.
• Sjekk slanger jevnlig for sprekker og lekkasjer.
• Kjenner du gasslukt og mistenker lekkasje, steng straks av gasstilførselen på gassflasken og flytt flasken til et sikkert sted.

Felles for all grilling
• All grilling skal foregå utendørs.
• Barn og kjæledyr skal aldri være alene eller leke i nærheten av en tent grill.
• Hold grillen under oppsyn så lenge den er varm.
• For mye alkohol og grilling hører ikke sammen.
• Ha førstehjelpsutstyr for behandling av brannskader tilgjengelig.
Engangsgrill
Ved bruk av engangsgrill, sørg for at den plasseres stødig på et ubrennbart underlag. Engangsgrillene blir svært varme på undersiden, og vil kunne antenne eller skade underlaget. Etter grilling, pass på at engangsgrillen er skikkelig slokket og avkjølt med vann. Ta grillen med hjem på en forsvarlig måte, og la den stå utendørs over natten før du kaster den i søppelet. Tenk på miljøet - kast ikke engangsgrillen i naturen!

Gassgrill
Gjør deg godt kjent med bruksanvisningen for gassgrillen. Følg instruksjonene for bruk og vedlikehold av grillen nøye. Sjekk med jevne mellomrom gasskoblingen og -slangen for å unngå lekkasje eller tilstopping. Oppbevar aldri ekstra gassflasker nær grillen. Gassflasker med bulker eller rust må ikke brukes. Kjenner du gasslukt og mistenker lekkasje, steng straks av gasstilførselen på gassflasken. Flytt flasken til et sikkert sted dersom det er mulig. Fjern alle varmekilder (f.eks. stearinlys, sigaretter, stråleovner og så videre). Gå vekk fra grillen, kontakt brannvesenet og varsle naboer.

Grilling på balkong i borettslag
På balkong skal man aldri bruke kullgrill på grunn av stor fare for brannspredning. Elektrisk grill og gassgrill er tryggere alternativer fordi man i større grad kan kontrollere varmen. Sørg for at grillen står stødig og i god avstand fra brennbart materiale. Det forutsettes også at balkongen har god utlufting langs gulv og tak uten noen form for innglassing, slik at røyk og eventuell lekket gass raskt luftes ut (røyken er lettere enn luft og stiger, mens propangassen er tyngre enn luft og synker). Hold grillen under oppsikt hele tiden mens den er varm. Pass på at røyk fra grillen ikke sjenerer naboer. Merk at borettslagene ofte har egne husordensregler som må følges.

Skogbrannfare
Dersom du griller ute i naturen, husk at skogbrannfaren er stor i tørre perioder. Sjekk skogbrannfareindeksen til Meteorologisk Institutt på yr.no før du drar. Det er forbudt å gjøre opp ild i skog og utmark i perioden 15. april til 15. september uten tillatelse fra den lokale brannsjefen.

Kjør brannøvelse hjemme med barna
Brannøvelse hjemme De fleste av oss gjennomfører brannøvelser regelmessig på jobb eller på skole, men mange familier glemmer å gjennomføre brannøvelse i hjemmet, stedet hvor man tilbringer mest tid.

Brannøvelse
brannsikringsprodukter
Brannsikringsprodukter I tillegg til din eksisterende boligalarm har vi flere nyttige sikkerhetsprodukter i vår nettbutikk som gjør din hverdag tryggere.


Brannsikringsprodukter
brannsikringstips
Brannsikringstips Utover det å sikre hjemmet med en boligalarm finnes det ytterligere tiltak du kan gjøre for å gjøre din hverdag enda litt tryggere.


Brannsikringstips
Få et uforpliktende tilbud Ring oss på 08090 eller fyll inn dine kontaktopplysninger under, så kontakter vi deg og forteller mer om boligalarm.

Hjertet i vår tjeneste er menneskene
© SECTOR ALARM 2018