Denne nettsiden benytter seg av cookies for statistikk og for å forbedre kundeopplevelsen. Les mer om hvordan Sector Alarm benytter seg av cookies.   Jeg forstår

Trygg på tur i påskefjellet

Fridagene i påskefjellet, langt borte fra hverdagens mas og kjas, er verdifulle. Å kunne nyte natur og friluftsliv sammen med familie eller venner, enten påskesolen titter fram eller uværet river i hytteveggen, det gjør godt. Drømmen er strålende sol fra skyfri himmel, endeløse skispor innover viddene og blå Swix-føre. Men været kan snu fort i fjellet. I løpet av få timer kan den blå himmelen være forvandlet til et forrykende uvær med kraftig vind og snøføyke. De fjellvante har lært seg å se de tidlige tegnene på at været snur og å følge med på værmeldingen.

Ekstra tøy i sekken

Den korte treningsturen på langrennsski kan blir utrolig kald dersom du kun har på deg en tynn skidress og noe uforutsett skjer. Har du selskap på turen og går i et rolig område, så vil det helst gå bra. Problemene kommer om noe går galt og du ikke er forberedt. Hvis en av skiene brekker eller du faller og skader deg – da kan du være ille ute om du ikke har med sekk med ekstra tøy.

Uten mat og drikke...
En vakker påskedag for noen år siden skulle hyttenaboens påskegjest endelig ta den lange skituren han hadde drømt om. Mannen var godt trent og hadde en fantastisk tur fram til målet – fjelltoppen der det ligger en liten hytte som brukte å ha et godt tilbud av mat og drikke til ivrige fjellfolk. Det mannen ikke visste var at hytten nå var stengt. Det var ikke en eneste vaffel eller Solo å få kjøpt. Selv om forholdene var fantastiske, ble turen hjem tung. Over tre mil på ski uten mat og drikke er i meste laget. Det er viktig å få i seg næring før du går tom for krefter.

Påskesolen er sterk
Rundt påske er solen sterk. Det har mang en påsketurist har fått erfare. Solen gjør godt, men det er lett å bli solbrent om du ikke passer på å smøre deg med høy solfaktor før du legger ut på tur eller setter deg ned i solveggen. Pass ekstra godt på barna, det er skadelig for huden – og vondt – å bli solbrent.

Sjekk sikkerheten på hytta
Og når du har slappet av i hytteveggen og begynner å bli klar for påskekrim på TV eller en god bok i sofaen – har du sjekket at røykvarsleren virker, og at påskegjestene vet hvor de finner brannslukkingsapparatet?

Oppskrift på lammelår:

Tilbered et klassisk lammelår til dine gjester, og de vil garantert bli fornøyde! I denne oppskriften blir lammelåret tilsatt rosmarin og hvitløk.

lammelår

Oppskrift på lammelår for 6 personer


Slik gjør du
1. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.
2. Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. Hell på ca 1 liter vann.
3. Stek på 90 -120° C i ca 3 timer. Når steketermometeret viser 60-65° C er steken rosa, når det viser 76° C er den gjennomstekt.
4. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen.
5. Kok opp sjyen fra steken. Tilsett jevningen (hvetemel + vann) i en tynn stråle mens du rører godt. La det koke i ca 10 minutter. Smak til med solbærsaft/rødvin, soyasaus, salt og pepper.
6. Godt tilbehør: Server gjerne fløtegratinerte poteter eller stekte potetbåter til. Men hvis du vil være litt mer vågal, har du biter av renset fennikel, rødbeter, søtpotet og en mengde hvitløk i en ildfast form. Bland litt olje, smør, honning og hakket rosmarin og hell over grønnsakene. Ovnsbak dette til grønnsakene er møre, ca 45 minutter. Det smaker kjempegodt!
7. Tips: Smuldre litt chevreost over på slutten av steketiden.

Klassisk lammelår m/ rosmarin & hvitløk
• 2,5 kg lammelår
• 2 ts salt
• 1 ts pepper
• 4 stilk frisk rosmarin eller 1.5 ts tørket
• 3 fedd hvitløk
• 1 løk i båter
• 3 gulrøtter
• 1 l vann

Saus
• 8 dl stekesjy
• 4 ss hvetemel utrørt i kaldt vann
• 1 ss solbærsaft eller rødvin
• 1 ts soyasaus
• 0,5 ts pepper
• 0,5 ts salt

Kjør brannøvelse hjemme med barna
Brannøvelse hjemme De fleste av oss gjennomfører brannøvelser regelmessig på jobb eller på skole, men mange familier glemmer å gjennomføre brannøvelse i hjemmet, stedet hvor man tilbringer mest tid.

Brannøvelse
brannsikringsprodukter
Brannsikringsprodukter I tillegg til din eksisterende boligalarm har vi flere nyttige sikkerhetsprodukter i vår nettbutikk som gjør din hverdag tryggere.


Brannsikringsprodukter
brannsikringstips
Brannsikringstips Utover det å sikre hjemmet med en boligalarm finnes det ytterligere tiltak du kan gjøre for å gjøre din hverdag enda litt tryggere.


Brannsikringstips
Få et uforpliktende tilbud Ring oss på 08090 eller fyll inn dine kontaktopplysninger under, så kontakter vi deg og forteller mer om boligalarm.

Hjertet i vår tjeneste er menneskene
© SECTOR ALARM 2018