Denne nettsiden benytter seg av cookies for statistikk og for å forbedre kundeopplevelsen. Les mer om hvordan Sector Alarm benytter seg av cookies.   Jeg forstår
Livet blir tryggere med Sector Alarm Den nye brannforskriften

Følger du den nye brannforskriften?

Fra og med 1. januar i år trådte den nye brannforskriften i kraft – og den gjelder både for boliger og fritidsboliger. Har du fått med deg hva de nye reglene innebærer? .

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) fastsatte forskrift om brannforebygging 17. desember 2015. I den nye forskriften om brannforebygging står det blant annet:

Eieren av boliger og fritidsboliger skal sørge for at byggverkene har brannalarmanlegg eller et tilstrekkelig antall røykvarslere. Det skal være minst én detektor eller røykvarsler i hver etasje, som skal dekke kjøkken, stue, sone utenfor soverom og sone utenfor tekniske rom. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når dørene mellom rommene er lukket.

Umiddelbar brannvarsling

Får vi ikke kontakt sender vi vekter og melder ifra til brannvesenet umiddelbart. Vi hjalp i 2015 ut 62 personer som lå å sov i røykfylte boliger.


Flere røykvarslere
For deg kan dette bety at du må skaffe deg flere røykvarslere. Dersom du bor i et hus eller leilighet med flere etasjer må du ha én røykvarsler per etasje. At røykvarslerne skal kunne høres i alle rom det oppholder seg folk i er ikke noe nytt, men med de nye bestemmelsene er det enda mer aktuelt. Én røykvarsler i gangen utenfor soverommene holder ikke alltid, så det vil være smart å ha en i hvert av rom.

Selv om mange ofte glemmer det, anbefales det at du skifter batteri i røykvarslerne én gang i året. En god huskeregel kan være å gjøre det 1. desember – som også er røykvarslerdagen.

Hvor ofte feier du pipa? Etter at varmepumpa ble fast inventar i mange norske hjem, har også fyringsbehovet blitt mindre. I de nye forskriftene har reglene om hvor ofte du må feie pipa blitt noe endret, men den skal fortsatt feies ved behov.

Hvor ofte det er, er fortsatt opp til hver enkelt kommune å bestemme. Mens det tidligere var et minimumskrav om å feie hvert fjerde år, er dette kravet nå borte.

De nye forskriftene gjelder også for hytter og fritidsboliger, både når det kommer til antall røykvarslere og feiing. Dersom du ikke oppfyller kravene, kan du risikere å få pålegg i å rette opp feil og mangler som eventuelle tilsyn avdekker.

Komplett alarmtjeneste
De fleste husstander har ioniske varslere installert hjemme, men disse bruker lang tid på å oppdage den vanligste boligbrannen – nemlig ulmebrann. For å sikre tidlig varsling ved brann- og røykutvikling er det smart å installere en komplett alarmtjeneste som er direkte tilknyttet en alarmstasjon.

Sector Alarm tilbyr markedets mest komplette alarmtjeneste som sikrer deg en rask og riktig reaksjon på såvel brann- innbrudd- som panikkalarm. Bare i 2015 ble 62 personer som lå og sov i røykfylte boliger hjulpet ut og reddet.

Sector Alarm skreddersyr etter dine behov slik at din og din boligs sikkerhet ivaretas.

Våre røykvarslere redder liv Innenfor hjemmets fire vegger er alt som er viktig i livet – dine familiemedlemmer, kjæledyr, personlige eiendeler og betydningsfulle minner. Samtidig er hjemmet det vanligste stedet for brann.

I ditt hjem finnes det mange brannfarer. Med røykvarslere koblet opp mot vår alarmstasjon igangsettes alltid et reaksjonsapparat. Hvis en røykvarsler piper, vil alle andre røykvarslere pipe – uansett plassering. Dette er spesielt viktig for deg som bor i et hus med flere etasjer.

Uansett om du aktiverer alarmen eller ikke, er røykvarslerne alltid aktivert og koblet til alarmstasjonen. De passer på seg selv og sender signaler til oss om de har bruk for en rens eller batteribytte. Med boligalarm fra Sector Alarm kan du slippe å bekymre deg for at brannsikringen er i orden.
Koblet til vår alarmstasjon Din boligalarm er alltid koblet til vår døgnbemannede alarmstasjon.

Våre operatører er spesialister. Hver dag jobber de med å tolke og håndtere ulike situasjoner. Uansett type alarmsignal får du alltid den hjelpen situasjonen krever. Hos Sector Alarm er din og din families sikkerhet det aller viktigste.

Alarmen er tilkoblet oss via to forskjellige kommunikasjonsveier (via GSM-nettet og evt din bredbåndstilkobling). Dette gir deg en kjapp og sikker tilkobling til alarmstasjonen.
Vi ser årsaken til alarmsignalet Med hjelp fra kameraet på bevegelsesdetektorene kan våre operatører på alarmstasjonen verifisere årsaken til alarmsignalet og igangsette rask og riktig reaksjon. På denne måten sparer du verdifull tid om ulykken skulle være ute.

Bevegelsesdetektoren reagerer og tar bilder av bevegelser innenfor sin rekkevidde både på dagen og natten. Den reagerer også på temperaturforandringer. På Mine sider og Sector Alarm App kan du lese av temperaturen i boligen med hjelp fra bevegelsesdetektoren. Det kan hjelpe til ved å oppdage et problem tidlig og spare deg for kostbare skader.
Brannalarmen reddet René René Häberle fra Fredrikstad var svært nær å miste livet. Takket være sin boligalarm fra Sector Alarm var vektere og brannvesen raskt på plass i hans hjem etter at brannlarmen gikk.

Sector Alarm reddet ferien vår Vår kunde Birgit Weyergang-Nielsen var på Hawaii da hun fikk en fortvilet sms fra naboen som hadde hatt innbrudd og kunne fortelle at husnøklene til Birgit var en av de tingene som hadde forsvunnet.

Hvordan fungerer tjenesten vår?
Tilleggskomponenter Alle behov og hjem er forskjellige, derfor skreddersyr vi alltid våre løsninger for deg. Med våre tilleggskomponenter kan du utvide din grunnpakke slik at den passer akkurat ditt behov.

Se tilleggskomponentene
Verv en venn Kjenner du noen som også vil ha boligalarm? Skriv navnene på dine venner og bekjente og send disse til oss. Som takk for hjelpen er du med i trekningen av 100.000 kroner.

Verv dine venner her
Alt dette inngår i vår alarmtjeneste Med boligalarm fra Sector Alarm får du tilgang til vår alarmtjeneste der alt er inkludert fra starten.
Få et uforpliktende tilbud Ring oss på 08090 eller fyll inn dine kontaktopplysninger under, så kontakter vi deg og forteller mer om boligalarm.

Hjertet i vår tjeneste er menneskene
© SECTOR ALARM 2018