10 måter å sikre boligen på i sommer

10 måter å sikre boligen på i sommer

Publisert: april 30, 2024 av  Inge Svendsen

Planene for sommerferien er klare. Du skal være bortreist over lenger tid og lade batteriene, men har du en plan for å sikre boligen mot innbrudd og brann når du er bortreist?

Enten du skal på sydenferie eller kose deg i norsk natur, er det viktig å tenke på å sikre boligen din før du reiser på sommerferie. 

Når de aller fleste av oss nyter dagene borte fra jobben, er landet stappfullt av tomme hjem og ferierende familier. Da er det noen smarte grep du kan ta for å gjøre hjemmet ditt mindre attraktivt for innbruddstyver og forebygge brann. 

Med disse 10 tipsene kan du sikre boligen både mot innbrudd og brann

1. Lås vinduer og dører 
Påse at alle vinduer og dører er låst. Omtrent halvparten av alle tyver kommer seg inn i huset gjennom dører. Det kan være en fordel å montere doble forsikringsgodkjente låser på alle ytter-, kjeller- og verandadører. Husk også å låse garasjen og uthus.

2. Snakk med naboen
Det kan være lurt å ta en prat med naboen og fortelle hvor lenge du blir borte. I tillegg kan du spørre om de også har mulighet til å passe litt ekstra på, for eksempel tømme postkassen din eller legge litt søppel i søppelkassen.

3. Ikke ha ekstranøkkelen under dørmatta
Dette er en klassiker, men den må nevnes. Nøkler under dørmatten, eller andre åpenbare steder barna kan finne nøkkelen enkelt, og åpne vinduer, er det første innbruddstyver ser etter etter de har sjekket postkassen. Ikke hjelp innbruddstyven i jobben med å ta seg inn.

4. Følg med på inngangsdøra
Meld fra til politiet om du finner kvister, lapper eller liknende på eller ved inngangsdøra. Kriminelle bruker ofte dette for å spore om beboerne er hjemme.

5. Plasser verdisakene du har stående utendørs inne
Gjør hjemmet ditt mindre fristende ved å gjemme bort de dyre tingene du har stående utendørs. Verdisaker utenfor er fristende for kriminelle å ta med seg på veien, i tillegg til at du gjør det mindre fristende å ta steget å bryte seg inn i boligen.

 

Sikre boligen din mot innbrudd og brann før du drar på ferie


7. Trekk ut støpsler og sjekk kaffetrakteren
Den er enkel, men helt nødvendig. Elektrisk utstyr er den nest største årsaken til brann i Norge, etter mat/gjenstander på komfyren, som troner øverst på lista til DSB. Det kan være alt fra ladere, TV-er, eller luftfuktere. Skru det av og koble ut støpselet før du reiser, men aldri trekk ut støpselet til ditt alarmsystem!

8. Regelmessig kontroll av det elektriske anlegget
Feil i elektriske anlegg er også en av de vanligste årsakene til brann i norske boliger. Disse brannene har gjerne en sammenheng med feil under installering, manglende vedlikehold eller overbelastning. Derfor er det lurt å sjekke for eksempel varmegang i støpsler, kontakter og sikringer regelmessig - spesielt om du skal være lenge på ferie og anlegget ikke er sjekket på en stund

9. Skru på lys med mobiltelefonen
Tyvene vil unngå boligen din hvis det ser ut som noen er hjemme. Hvis du har en smarthusløsning, eller smartplugg fra Sector Alarm, kan du enkelt styre lyset fra der du er på ferie. La lyset stå på innendørs på kveldstid, og skru det av før du legger deg fra der du er på sommerferie.

10. Boligalarm
Anskaff en boligalarm tilknyttet en alarmstasjon og skru den alltid på. I tillegg er det ingen tvil om at kriminelle velger hus uten alarm. At det er tydelig at huset har en aktiv alarm kan virke avskrekkende.

Viktigere enn du tror
– Statistikk viser at våre kunder i mindre grad opplever innbrudd enn de som bor i boliger uten alarm. Vi ser også at i de svært få tilfellene der våre kunder opplever innbrudd har tyvene blitt skremt av alarmen og forlatt åstedet, sier administrerende direktør i Sector Alarm, Kim Grove-Knutsen.

Snakk med oss og få et personlig pristilbud allerede i dag!

Alarm med 24/7 overvåkning
Beskytt det som betyr mest for deg.