Forhindre brann med overvåket alarm

Hvordan forhindre boligbrann?

Publisert: mars 05, 2024 av  Inge Svendsen

Brann er alles verste mareritt - men hva kan du gjøre for å forhindre at det skjer med deg? Riktig utstyr, montering av profesjonell installatør, samt et alarmanlegg tilkoblet en døgnbemannet alarmstasjon er noen av viktigste tiltakene du kan ta for å beskytte deg og din familie mot brann.

Hvordan fungerer det?

Vår brannalarm er tilkoblet en døgnbemannet alarmstasjon som overvåker alle utløste alarmer. De vil umiddelbart kontakte deg og om nødvendig rekvirere brannvesenet. Dette gir rask og riktig respons som kan redde liv og begrense skadeomfanget.

Hva er fordelene?

1. Overvåkning 24/7 

Alarmstasjonen overvåker hjemmet ditt 24/7 - slik at du kan senke skuldrene vel vitende om at hjemmet ditt passes godt på hele tiden uansett hvor du måtte befinne deg. Signaler som sendes til alarmstasjonen vår blir umiddelbart analysert og riktige tiltak iverksettes. Dette gir ekstra trygghet og ro i sinnet.

2. Tidlig varsling om brann

Med en brannalarm tilkoblet alarmstasjon er du sikker på at røykdannelse og brann oppdages i tidilig fase. De optiske røykvarslerne oppdager ørsmå røykpartikler som vil trigge brannalarmen og sende signaler til alarmstasjonen. Dette gir deg og din familie verdifull tid til å evakuere og komme dere i sikkerhet. Det er flere som dør av inhalering av røyk enn av brannen i seg selv - derfor er tidlig varsling avgjørende for å redde liv og begrense skadeomfanget.

3. Identifisere om det er falsk alarm eller ikke

Ved en utløst alarm vil alarmstasjonen sjekke øyeblikksbilder fra boligen for å verifisere om det er røykutvikling og en eventuell brann i boligen. Vi vil alltid kontakte deg ved utløst alarm for å informere og påse at alt er i orden. Sender vi ut en vekter for å sjekke boligen din så vil ikke dette medføre ekstra kostnader. Som kunde hos oss skal du aldri være redd for å bruke alarmen i frykt for å skape en falsk alarm - derfor er alle utrykninger kostnadsfrie.

4. Hindre brannspredning

Alarmstasjonen kan varsle og rekvirere brannvesenet umiddelbart, selv om du ikke er i stand til å handle selv. Dette kan hindre brannspredning og begrense skadeomfanget. Ved røykutvikling og brann teller hvert sekund. 

5. Profesjonell installasjon og enkel bruk

Alarmsystemet ditt installeres av profesjonelle og FG-godkjente montører. Dette betyr at alle komponentene blir montert på riktige og optimale steder i boligen, samt at falske alarmer unngås. Alarmen er enkel å bruke og kan kontrolleres via betjeningspanelet, nøkkelbrikker, fjernkontroll og Sector Alarm-appen.

optisk røykvarsler på kjøkkenet

Les også: Hvorfor er det viktig med en FG-godkjent boligalarm

Hva annet kan du gjøre for å forhindre brann?

Å velge en alarm tilkoblet døgnbemannet alarmstasjon er bare ett av flere tiltak for å forhindre brann.  Ha også en evakueringsplan klar og gjennomfør årlig brannøvelse med familien din, slik at alle vet hva de skal gjøre i tilfelle en brann. 

Les også: Brannsikkerhet i hjemmet - ekspertens beste tips..

Alarm med 24/7 overvåkning
Beskytt det som betyr mest for deg.