Middagsrester på komfyren kunne endt katastrofalt

Middagsrester på komfyren kunne endt kat(t)astrofalt

Publisert: desember 01, 2021 av  Kristin Østgaard

Helle Camilla Nygaard fra Kongsvinger fikk skrekken i seg da hun ble oppringt på jobb av Sector Alarm som fortalte henne at det var branntilløp i boligen hennes.

Da Camilla og samboeren Morten Birkelund dro til jobb en oktobermorgen, forventet de at det skulle bli en helt vanlig mandag. 

Tidsklemma meldte ankomst til vanlig tid på morgenen, og samboerparet hadde ikke tid til å rydde kjøkkenbenken for middagsrester fra gårsdagen før de dro til jobb. 

– Mandag morgen kan gå fort. Matrestene ble stående på komfyren da vi forlot huset, men jeg husker at jeg skrudde av alle lys og utsatte å sette på vaskemaskinen siden vi skulle være borte, forteller Camilla.

Fikk helt panikk 

Camilla forteller at pulsen økte da Sector Alarms alarmstasjon ringte klokken 10:57. 

– De fortalte meg at det var røykutvikling hjemme hos oss. Jeg fikk helt panikk fordi jeg ikke klarte å forstå hva som hadde utløst røykvarslerne og fordi katten var hjemme, sier hun. 

Heldigvis jobber Morten nært hjemmet til samboerparet. Han mobiliserte raskt, kastet seg i bilen og var hjemme på få minutter. Camilla forteller at synet som møtte samboeren bak ytterdøra var skremmende.

– Stekeplata var skrudd på. Formen vi stekte pommes frites i var rødglødende og det røyk av bakepapiret og maten som lå der. Morten avverget det ved å helle vann på stekeplaten. Hele tiden hadde han en operatør fra Sector Alarms alarmstasjon på tråden, som også forsikret seg om at situasjonen gikk bra, forteller Camilla. 

Heldigvis hadde Kongsvinger-paret optiske røykvarslere fra Sector Alarm. Disse oppdaget branntilløpet tidlig. Den umiddelbare responsen da alarmen gikk, gjorde at Morten kom seg hjem i tide og fikk avverget det som kunne fått kat(t)astrofale følger. 

Til tross for at alt gikk bra, satt Camilla og Morten med et spørsmål: Hvordan hadde stekeplata skrudd seg på?

Når eierne er borte, danser katten... på stekeplata 

– Da vi kom tilbake den kvelden lurte vi fælt på hva som kunne ha skjedd. Ingen av oss hadde brukt komfyren om morgenen. Nærmest samtidig skjønte vi hva som hadde skjedd. 

– SELMA! 

Katten Selma er den eneste logiske forklaringen. Selma har tidligere hoppet opp på kjøkkenbenken og tatt seg en seiersrunde mens eierne var på jobb. Antageligvis gikk denne runden over stekeplatene. 

– Hva er oddsen for at kattepotene treffer akkurat de knappene som starter komfyren, spør Camilla undrende. 

Viktig investering for fremtiden

Røyklukten som var i boligen ble sittende i et døgn. Opplevelsen var så skremmende at Camillla kun så to potensielle løsninger. 

– Enten måtte vi kvitte oss med katten, ellers så måtte vi gjøre noen tiltak i boligen, sier hun. 

Å kvitte seg med katten var ikke aktuelt, så løsningen ble en komfyrvakt. 

– Vi bestilte komfyrvakt samme kveld. Hvis det blir røyk eller varmeutvikling i sensoren, kutter den automatisk strømmen til stekeovnen. Det var en skikkelig skummel opplevelse som vi fikk avverget helt i siste liten, og vi slapp med skrekken. Takket være boligalarmen med brannvarsling og Sector Alarms sin umiddelbare respons og fantastiske service, gikk dette heldigvis veldig bra.

Alarm med 24/7 overvåkning
Beskytt det som betyr mest for deg.