Hunden var hjemme alene da Kenneth ble varslet om branntilløp

Kenneth Rekvik fra Skien opplevde sin store frykt 19. mai 2021. Da han var på jobb, fikk han varsling om branntilløp i boligen mens hunden Simba var alene hjemme i familieboligen – han trekker fram et godt varslingssystem som redningen.

Dagen skulle være som alle andre i en travel familiehverdag. Da Rekvik hadde låst døren og tatt med seg barna til skolen, var han ikke klar over hva som skulle skje noen timer senere. Han hadde også fylt matskålen til hunden Simba, som var alene hjemme. 

– Jeg lot barna slå på alarmen da vi forlot huset for skole og jobb. Etter et par timer fikk jeg en telefon fra Sector Alarm om at de hadde fått melding om at røykvarsleren hadde blitt aktivert.

Bekymret for hunden 

Etter at barna reiste på skolen, og Kenneth hadde dratt på jobb, ble han oppringt av Sector Alarms døgnbemannede alarmstasjon. Alarmstasjonen meldte om røykutvikling i boligen og rekvirerte umiddelbart nødetatene.

– Vi har overvåkningskamera i alarmsystemet, så da jeg så i Sector Alarm-appen at brannvesenet allerede var der kastet jeg meg i bilen og var bekymret for hvordan det stod til med familiehunden Simba. Få minutter etter jeg hadde kjørt fra jobb, fikk jeg i tillegg en telefon fra politiet om at det hadde vært branntilløp hjemme hos meg. Det var veldig skummelt og føltes plutselig mer “ekte”, husker jeg. 

Når Rekvik avslutter telefonsamtalen med politiet, blir frykten enda større ovenfor Simba. Ingen har fortalt ham hva som har skjedd med den kontaktsøkende og glade Staffordshire bull terrieren til familien.

Fri installasjon av grunnpakken + Yale Doorman kun 2490,-
Tid igjen:
Fri installasjon av grunnpakken + Yale Doorman kun 2490,-
Boligalarm med brannvarsling ble redningen for Kenneth

Radio var årsaken

Ved ankomst hjemme stod både politiet og brannvesenet i oppkjørselen. Brannvesenet har tydeligvis rukket å få kontroll på situasjonen, luftet ut røyk og tatt godt vare på Simba. 

– Jeg ble veldig lettet da jeg så hunden. Han var tydelig veldig oppspilt av hendelsen, men Simba er en glad hund som ikke har noe problem med å møte nye mennesker. Han løp fram og tilbake mellom brannmenn og politiet mens de jobbet, smiler Rekvik. 


Heldigvis ble ikke skadene som verst fryktet, men det hadde rukket å bli varmeskader i vindu og røyk og vond lukt hadde spredd seg i hele hjemmet. Innen Rekvik kom hjem hadde de funnet årsaken til det som kunne ført til at boligen kunne stått i flammer. 


– Da jeg kjørte hjemover husker jeg at jeg tenkte på hva som kunne ha startet brannen, og at man må koble alt fra strøm når man forlater hjemmet. Branntilløpet kom fra en liten radio som var tilkoblet stikkontakten. Det er litt spesielt å finne ut at brannen startet i en radio som har stått tilkoblet strøm i tre år, sier Rekvik


De siste 12 månedene er brann eller branntilløp i elektrisk utstyr den nest vanligste årsaken. Om det er radioer, telefonladere, vaskemaskiner eller annet elektrisk utstyr, er det en risiko for at utstyret blir varmt om det er koblet i veggen for lenge og kan skape brannfare.


– De rykket ut uansett 


I ettertid er Rekvik imponert over responstiden til både Sector Alarm og nødetatene, som gjorde at hendelsen ikke utviklet seg til store skader eller tap av hundeliv, men han syns situasjonen var skremmende.


– Sector Alarm har vært veldig flinke til å følge oss opp. De ringer meg stadig for oppfølging om hvordan det går med både oss og systemet vårt. Kameraet fanget opp røyken, og selv om det ikke registrerte levende flammer, rykket de ut uansett, sier han og legger til: 


– Det er den største frykten man har. Vi har vært i tvil om det har vært noe poeng med boligalarm med brannvarsling i det hele tatt, men jeg er ikke i tvil i dag. Utfallet kunne vært betydelig verre om vi ikke hadde et alarmsystem. Du kan jo la være siden utgiften kan oppleves som “kjip”, men da kan utfallet bli mye verre, avslutter han.

Populære artikler
Forebygg boligbrann
Forebygg boligbrann

Med disse 6 smarte tipsene forklarer vi hvordan du kan forebygge brann i hjemmet.

Brannsikkerhet i hjemmet
Brannsikkerhet i hjemmet

Hva kan du gjøre for å øke brannsikkerheten i hjemmet ditt? Vår egen brannvernekspert gir sine beste tips!

Hvordan unngå å miste nøkkelen
Hvordan unngå å miste nøkkelen

Hvor ofte har du opplevd at barna, eller du selv, har mistet husnøkkelen? Med disse tipsene unngår du bortkomne nøkler.

Tjenesten vår forklart på 46 sekunder

Klikk her for å se Klikk her for å se

Føl deg trygg med umiddelbar respons 24/7

Vår forsikringsgodkjente alarmstasjon er tilgjengelig døgnet rundt og sikrer deg en rask og riktig reaksjon når alarmen utløses. Vi har over 25 års erfaring og mer enn 600 000 kunder over hele Europa som stoler på at vi holder dem trygge.

Alarmtjeneste med alt inkludert
Alarmtjeneste med alt inkludert

Ingen skjulte gebyrer, gratis teknisk service, omfattende produktgaranti, ingen bindingstid og gratis utrykning.

Toppmoderne teknologi
Toppmoderne teknologi

Vi forhindrer innbruddstyver og oppdager brann i en tidlig fase. Vi responderer umiddelbart og holder deg trygg blant annet på grunn av vår prisvinnende teknologi.

Prisbelønnet kundeservice
Prisbelønnet kundeservice

Vi har bransjens beste kundeservice og våre kunder gir oss hele 4,7 av 5 stjerner fordi vi er der når de trenger oss.

Vinner av Kundeserviceprisen
Vinner av Kundeserviceprisen

2 x Norges beste.
13 x bransjens beste.

Norsk Bærekraftbarometer
Vinner av Norsk Bærekraftbarometer

3 x bransjens beste.

NKB badge
Vinner av NKBs bransjepris

4 x bransjens mest fornøyde og lojale kunder.

Dette sier våre kunder om oss…

Få et personlig tilbud

Hvorfor velge Sector Alarm?

Vi har over 29 års erfaring og mer enn 650 000 kunder over hele Europa som stoler på at vi holder dem trygge. De gir oss 4,7 av 5 stjerner for kundeservicen vår. Vi har vår egen forsikringsgodkjente alarmstasjon, vi tilbyr en alarmtjeneste der alt er inkludert og vi har ingen skjulte kostnader.

Hvorfor Sector Alarm

Umiddelbar respons 24/7 Vår alarmstasjon er tilgjengelig døgnet rundt og sikrer deg en rask og riktig reaksjon når alarmen går.

Prisbelønnet kundeservice Vi er der når du trenger oss. Kundene våre er fornøyde og gir oss 4,7 av 5 stjerner for kundetilfredshet.

Alarmtjeneste med alt inkludert Problemfri installasjon og ingen skjulte kostnader. Vi tilbyr omfattende produktgaranti, gratis support, og alle utrykninger er gratis uansett årsak.

Total sikkerhet Vår bærbare taleenhet og kameraer lar oss se og snakke med deg i en nødssituasjon, samt advare eventuelle inntrengere i hjemmet ditt. Vi kontakter nødetatene ved behov, noe som sparer deg viktige minutter.

Sikker tilkobling Vi setter opp flere tilkoblinger mellom boligen din og alarmstasjonen vår, fullstendig sikkerhetskopiert med blokkeringsbeskyttelse. Systemet testes også automatisk flere ganger i løpet av døgnet.

Brukervennlig Vår boligalarm og enheter er enkel å bruke og kan kontrolleres via betjeningspanelet, nøkkelbrikker, fjernkontroll og Sector Alarm-appen. Vår interaktive app gir deg varsler og viser deg kamera- og videoopptak.

Går strømmen, går det likevel bra Vår alarmstasjon blir varslet dersom strømmen går i boligen din, slik at operatørene raskt kan iverksette tiltak.

Prisvinnende design Vi har vunnet RedDots designpris med vår tidløse produktdesign som passer inn i ethvert hjem.

* Bestill på nett og få kostnadsfri installasjon av grunnpakken med mulighet for å legge til Yale Doorman for kun 2490,-

Grunnpakken inkluderer 1 sikkerhets-gateway, 1 betjeningspanel, 2 bevegelsesdetektorer med kamera, 1 røykdetektor, 1 magnetkontakt, 1 nøkkelboks eller EasyLock integrasjonsmodul for elektronisk dørlås, nøkkelbrikke, gratis app som gir deg full kontroll på alarmen, merker og skilt til boligen.

Du kan også velge å få montert en Yale Doorman (V2N) for kun 2490,-, ferdig montert og tilkoblet den nye boligalarmen din.