Hunden var hjemme alene da Kenneth ble varslet om branntilløp

Kenneth Rekvik fra Skien opplevde sin store frykt 19. mai 2021. Da han var på jobb, fikk han varsling om branntilløp i boligen mens hunden Simba var alene hjemme i familieboligen – han trekker fram et godt varslingssystem som redningen.

Dagen skulle være som alle andre i en travel familiehverdag. Da Rekvik hadde låst døren og tatt med seg barna til skolen, var han ikke klar over hva som skulle skje noen timer senere. Han hadde også fylt matskålen til hunden Simba, som var alene hjemme. 

– Jeg lot barna slå på alarmen da vi forlot huset for skole og jobb. Etter et par timer fikk jeg en telefon fra Sector Alarm om at de hadde fått melding om at røykvarsleren hadde blitt aktivert.

Bekymret for hunden 

Etter at barna reiste på skolen, og Kenneth hadde dratt på jobb, ble han oppringt av Sector Alarms døgnbemannede alarmstasjon. Alarmstasjonen meldte om røykutvikling i boligen og rekvirerte umiddelbart nødetatene.

– Vi har overvåkningskamera i alarmsystemet, så da jeg så i Sector Alarm-appen at brannvesenet allerede var der kastet jeg meg i bilen og var bekymret for hvordan det stod til med familiehunden Simba. Få minutter etter jeg hadde kjørt fra jobb, fikk jeg i tillegg en telefon fra politiet om at det hadde vært branntilløp hjemme hos meg. Det var veldig skummelt og føltes plutselig mer “ekte”, husker jeg. 

Når Rekvik avslutter telefonsamtalen med politiet, blir frykten enda større ovenfor Simba. Ingen har fortalt ham hva som har skjedd med den kontaktsøkende og glade Staffordshire bull terrieren til familien.

Nå får du fri installasjon av grunnpakken. Bestill innen 29. mai og spar 1990,- *
Tid igjen:
Grunnpakke med innbrudds- og brannalarm. Bestill i dag for en tryggere hverdag.
Boligalarm med brannvarsling ble redningen for Kenneth

Radio var årsaken

Ved ankomst hjemme stod både politiet og brannvesenet i oppkjørselen. Brannvesenet har tydeligvis rukket å få kontroll på situasjonen, luftet ut røyk og tatt godt vare på Simba. 

– Jeg ble veldig lettet da jeg så hunden. Han var tydelig veldig oppspilt av hendelsen, men Simba er en glad hund som ikke har noe problem med å møte nye mennesker. Han løp fram og tilbake mellom brannmenn og politiet mens de jobbet, smiler Rekvik. 


Heldigvis ble ikke skadene som verst fryktet, men det hadde rukket å bli varmeskader i vindu og røyk og vond lukt hadde spredd seg i hele hjemmet. Innen Rekvik kom hjem hadde de funnet årsaken til det som kunne ført til at boligen kunne stått i flammer. 


– Da jeg kjørte hjemover husker jeg at jeg tenkte på hva som kunne ha startet brannen, og at man må koble alt fra strøm når man forlater hjemmet. Branntilløpet kom fra en liten radio som var tilkoblet stikkontakten. Det er litt spesielt å finne ut at brannen startet i en radio som har stått tilkoblet strøm i tre år, sier Rekvik


De siste 12 månedene er brann eller branntilløp i elektrisk utstyr den nest vanligste årsaken. Om det er radioer, telefonladere, vaskemaskiner eller annet elektrisk utstyr, er det en risiko for at utstyret blir varmt om det er koblet i veggen for lenge og kan skape brannfare.


– De rykket ut uansett 


I ettertid er Rekvik imponert over responstiden til både Sector Alarm og nødetatene, som gjorde at hendelsen ikke utviklet seg til store skader eller tap av hundeliv, men han syns situasjonen var skremmende.


– Sector Alarm har vært veldig flinke til å følge oss opp. De ringer meg stadig for oppfølging om hvordan det går med både oss og systemet vårt. Kameraet fanget opp røyken, og selv om det ikke registrerte levende flammer, rykket de ut uansett, sier han og legger til: 


– Det er den største frykten man har. Vi har vært i tvil om det har vært noe poeng med boligalarm med brannvarsling i det hele tatt, men jeg er ikke i tvil i dag. Utfallet kunne vært betydelig verre om vi ikke hadde et alarmsystem. Du kan jo la være siden utgiften kan oppleves som “kjip”, men da kan utfallet bli mye verre, avslutter han.

Populære artikler
Forebygg boligbrann

Forebygg boligbrann

Med disse 6 smarte tipsene forklarer vi hvordan du kan forebygge brann i hjemmet.

Brannsikkerhet i hjemmet

Brannsikkerhet i hjemmet

Hva kan du gjøre for å øke brannsikkerheten i hjemmet ditt? Vår egen brannvernekspert gir sine beste tips!

Hvordan unngå å miste nøkkelen

Hvordan unngå å miste nøkkelen

Hvor ofte har du opplevd at barna, eller du selv, har mistet husnøkkelen? Med disse tipsene unngår du bortkomne nøkler.

Tjenesten vår forklart på 46 sekunder

Klikk her for å se Klikk her for å se
Vi er opptatt av din trygghet og sikkerhet

Vi er opptatt av din trygghet og sikkerhet

Sector Alarm er ledende innenfor boligsikring, og har over 25 års erfaring i Norge. Gjennom årenes løp har vi fått utmerkelser for beste kundeservice, og vunnet prestisjetunge priser for produktdesign. Våre Sikkerhetseksperter hjelper deg med å sette sammen en løsning som dekker alle behov du og familien har når det gjelder sikkerhet hjemme.

check mark

Våre avanserte sensorer oppdager innbruddsforsøk, røyk og brann i en tidlig fase, som umiddelbart bekreftes via kameraer koblet til vår alarmstasjon.

check mark

Operatørene på vår døgnbemannede alarmstasjon reagerer med en gang en alarm utløses, og ved behov koordinerer utrykning med nødetater, i tillegg til å varsle familiemedlemmer og naboer.

check mark

Vi garanterer at funksjonaliteten til alarmenhetene i din bolig sjekkes over 100 ganger i døgnet, i tillegg har alle våre produkter livstidsgaranti.

check mark

Vi tilbyr gratis utrykning, gratis teknisk support og oppfølging.

check mark

Ved hjelp av Sector Alarm App har du full kontroll over boligen din – uansett hvor du befinner deg.

Vinner av Kundeserviceprisen

Vinner av Kundeserviceprisen

2 x Norges beste.
12 x bransjens beste.

Norsk Bærekraftbarometer

Vinner av Norsk Bærekraftbarometer

Bransjens beste på bærekraft.

Vinner av NKBs bransjepris

Bransjens mest fornøyde og lojale kunder for 2. år på rad.

Dette sier våre kunder om oss...

Du fortjener det beste!

Boligalarmen vår er skapt for din sikkerhet. Vår prisvinnende alarm har et moderne design som passer inn i hjemmet, uten å redusere funksjonaliteten. Alarmen er tilkoblet, og overvåket av, en av de mest moderne alarmsentralene i Nord-Europa.

quote
Over 25 års erfaring

Sector Alarm Group har mer enn 600 000 fornøyde og trygge kunder (kundetilfredshet på 95/100 i snitt) i hele Europa.

quote
Beste kundeservice

Vi har fått 15 utmerkelser for god kundeservice.

quote
Beste produktdesign

Vinner av RedDots designpris – et globalt anerkjent kvalitetsmerke.

Vi finner en boligalarm som treffer ditt behov 23 50 65 61

Bestill boligalarm tilpasset ditt behov
Akkurat nå sparer du 1990 kr*
Tid igjen:
Fri installasjon av grunnpakken. Spar 1990,- *

* Bestill på nett i dag og spar 1990,-

Alle nye kunder får nå fri installasjon av grunnpakken. Totalt sparer du hele kr 1990.
Kampanjen varer til og med søndag 29. mai.


Grunnpakken inkluderer 1 sentralenhet med oppkobling via internett, 1 betjeningspanel, 2 bevegelsesdetektorer med kamera, 1 røykdetektor, 1 magnetkontakt, 1 nøkkelboks eller EasyLock for elektronisk dørlås, nøkkelbrikke, gratis app som gir deg full kontroll på alarmen, merker og skilt til boligen.