Middagsrester på komfyren kunne endt kat(t)astrofalt

Helle Camilla Nygaard fra Kongsvinger fikk skrekken i seg da hun ble oppringt på jobb av Sector Alarm som fortalte henne at det var branntilløp i boligen hennes.

Da Camilla og samboeren Morten Birkelund dro til jobb en oktobermorgen, forventet de at det skulle bli en helt vanlig mandag. 

Tidsklemma meldte ankomst til vanlig tid på morgenen, og samboerparet hadde ikke tid til å rydde kjøkkenbenken for middagsrester fra gårsdagen før de dro til jobb. 

– Mandag morgen kan gå fort. Matrestene ble stående på komfyren da vi forlot huset, men jeg husker at jeg skrudde av alle lys og utsatte å sette på vaskemaskinen siden vi skulle være borte, forteller Camilla.

Fikk helt panikk 

Camilla forteller at pulsen økte da Sector Alarms alarmstasjon ringte klokken 10:57. 

– De fortalte meg at det var røykutvikling hjemme hos oss. Jeg fikk helt panikk fordi jeg ikke klarte å forstå hva som hadde utløst røykvarslerne og fordi katten var hjemme, sier hun. 

Heldigvis jobber Morten nært hjemmet til samboerparet. Han mobiliserte raskt, kastet seg i bilen og var hjemme på få minutter. Camilla forteller at synet som møtte samboeren bak ytterdøra var skremmende.

– Stekeplata var skrudd på. Formen vi stekte pommes frites i var rødglødende og det røyk av bakepapiret og maten som lå der. Morten avverget det ved å helle vann på stekeplaten. Hele tiden hadde han en operatør fra Sector Alarms alarmstasjon på tråden, som også forsikret seg om at situasjonen gikk bra, forteller Camilla. 

Heldigvis hadde Kongsvinger-paret optiske røykvarslere fra Sector Alarm. Disse oppdaget branntilløpet tidlig. Den umiddelbare responsen da alarmen gikk, gjorde at Morten kom seg hjem i tide og fikk avverget det som kunne fått kat(t)astrofale følger. 

Til tross for at alt gikk bra, satt Camilla og Morten med et spørsmål: Hvordan hadde stekeplata skrudd seg på?

Fri installasjon av grunnpakken + 1 ekstra røykvarsler (verdi 4 080,-)
Tid igjen:
Få fri installasjon av grunnpakken (verdi 2 490,-)
Middagsrester på komfyren kunne endt katastrofalt

Når eierne er borte, danser katten... på stekeplata 

– Da vi kom tilbake den kvelden lurte vi fælt på hva som kunne ha skjedd. Ingen av oss hadde brukt komfyren om morgenen. Nærmest samtidig skjønte vi hva som hadde skjedd. 


– SELMA! 


Katten Selma er den eneste logiske forklaringen. Selma har tidligere hoppet opp på kjøkkenbenken og tatt seg en seiersrunde mens eierne var på jobb. Antageligvis gikk denne runden over stekeplatene. 


– Hva er oddsen for at kattepotene treffer akkurat de knappene som starter komfyren, spør Camilla undrende. 


Viktig investering for fremtiden


Røyklukten som var i boligen ble sittende i et døgn. Opplevelsen var så skremmende at Camillla kun så to potensielle løsninger. 


– Enten måtte vi kvitte oss med katten, ellers så måtte vi gjøre noen tiltak i boligen, sier hun. 


Å kvitte seg med katten var ikke aktuelt, så løsningen ble en komfyrvakt. 


– Vi bestilte komfyrvakt samme kveld. Hvis det blir røyk eller varmeutvikling i sensoren, kutter den automatisk strømmen til stekeovnen. Det var en skikkelig skummel opplevelse som vi fikk avverget helt i siste liten, og vi slapp med skrekken. Takket være boligalarmen med brannvarsling og Sector Alarms sin umiddelbare respons og fantastiske service, gikk dette heldigvis veldig bra.

Populære artikler
Slik unngår du pipebrann

Slik unngår du pipebrann

Peisvarme er hyggelig, men det er også en fare for at skorsteinen tar fyr. Vet du hvordan du unngår pipebrann?

10 tips til sikker lading

10 tips til sikker lading

Pleier du å lade elektroniske gjenstander mens du sover eller er ute av hjemmet? Da bør du ta en titt på de nye ladevettreglene!

6 viktige fakta om røykvarsleren

6 viktige fakta om røykvarsleren

Visste du at halvparten av alle dødsbranner ikke hadde fungerende brannvarsling?

Tjenesten vår forklart på 46 sekunder

Klikk her for å se Klikk her for å se

Føl deg trygg med umiddelbar respons 24/7

Vår forsikringsgodkjente alarmstasjon er tilgjengelig døgnet rundt og sikrer deg en rask og riktig reaksjon når alarmen utløses. Vi har over 25 års erfaring og mer enn 600 000 kunder over hele Europa som stoler på at vi holder dem trygge.

Alarmtjeneste med alt inkludert

Alarmtjeneste med alt inkludert

Ingen skjulte gebyrer, gratis teknisk service, omfattende produktgaranti, ingen bindingstid og gratis utrykning.

Toppmoderne teknologi

Toppmoderne teknologi

Vi forhindrer innbruddstyver og oppdager brann i en tidlig fase. Vi responderer umiddelbart og holder deg trygg blant annet på grunn av vår prisvinnende teknologi.

Prisbelønnet kundeservice

Prisbelønnet kundeservice

Vi har bransjens beste kundeservice og våre kunder gir oss hele 4,7 av 5 stjerner fordi vi er der når de trenger oss.

Vinner av Kundeserviceprisen

Vinner av Kundeserviceprisen

2 x Norges beste.
13 x bransjens beste.

Norsk Bærekraftbarometer

Vinner av Norsk Bærekraftbarometer

3 x bransjens beste.

NKB badge

Vinner av NKBs bransjepris

4 x bransjens mest fornøyde og lojale kunder.

Dette sier våre kunder om oss…

Få et uforpliktende tilbud

Hvorfor velge Sector Alarm?

Vi har over 28 års erfaring og mer enn 650 000 kunder over hele Europa som stoler på at vi holder dem trygge. De gir oss 4,7 av 5 stjerner for kundeservicen vår. Vi har vår egen forsikringsgodkjente alarmstasjon, vi tilbyr en alarmtjeneste der alt er inkludert og vi har ingen skjulte kostnader.

Hvorfor Sector Alarm

Umiddelbar respons 24/7 Vår alarmstasjon er tilgjengelig døgnet rundt og sikrer deg en rask og riktig reaksjon når alarmen går.

Prisbelønnet kundeservice Vi er der når du trenger oss. Kundene våre er fornøyde og gir oss 4,7 av 5 stjerner for kundetilfredshet.

Alarmtjeneste med alt inkludert Problemfri installasjon og ingen skjulte kostnader. Vi tilbyr omfattende produktgaranti og gratis support. Vi har ingen bindingstid og alle utrykninger er gratis uansett årsak.

Total sikkerhet Vår bærbare taleenhet og kameraer lar oss se og snakke med deg i en nødssituasjon, samt advare eventuelle inntrengere i hjemmet ditt. Vi kontakter nødetatene ved behov, noe som sparer deg viktige minutter.

Sikker tilkobling Vi setter opp flere tilkoblinger mellom boligen din og alarmstasjonen vår, fullstendig sikkerhetskopiert med blokkeringsbeskyttelse. Systemet testes også automatisk flere ganger i løpet av døgnet.

Brukervennlig Vår boligalarm og enheter er enkel å bruke og kan kontrolleres via betjeningspanelet, nøkkelbrikker, fjernkontroll og Sector Alarm-appen. Vår interaktive app gir deg varsler og viser deg kamera- og videoopptak.

Går strømmen, går det likevel bra Vår alarmstasjon blir varslet dersom strømmen går i boligen din, slik at operatørene raskt kan iverksette tiltak.

Prisvinnende design Vi har vunnet RedDots designpris med vår tidløse produktdesign som passer inn i ethvert hjem.

* Bestill på nett og få kostnadsfri installasjon av grunnpakken og en ekstra røykvarsler

Grunnpakken inkluderer 1 sikkerhets-gateway, 1 betjeningspanel, 2 bevegelsesdetektorer med kamera, 2 røykdetektorer, 1 magnetkontakt, 1 nøkkelboks eller EasyLock integrasjonsmodul for elektronisk dørlås, nøkkelbrikke, gratis app som gir deg full kontroll på alarmen, merker og skilt til boligen.