Rask respons reddet drømmeboligen fra å brenne ned

Henning Skjølås fra Gjøvik kjente først lukten av røyk. Så ble han oppringt av Sector Alarm. Plutselig sto det en brannbil i full utrykning i oppkjørselen hans.

Lørdag 18. september 2021 er en dag Henning Skjølås aldri kommer til å glemme. Det var dagen da hjemmet kunne ha gått opp i flammer. 

– Jeg, kona og sønnen vår på 3 1/2 år var hjemme den dagen da hendelsen inntraff, forteller han. 

I kjelleren av huset luktet det brent og svidd. Henning forsøkte å finne ut hvor lukten kom fra og ble stadig mer bekymret da han ikke skjønte hvor det kom fra.

Lukten ble bare verre og verre etterhvert som han prøvde å finne kilden, og i dét han åpnet døra til vaskerommet i kjelleren, slo røykvarsleren ut i hele huset. 

Måtte overtales til å ringe brannvesenet 

Henning forteller at det gikk omtrent fem sekunder fra røykvarsleren gikk, til han ble oppringt av alarmstasjonen til Sector Alarm. I bråket fra alarmen og forvirring rundt hvor røyklukten kom fra, fant han fram telefonen i lomma og besvarte anropet. 

– Sector Alarm ringte meg umiddelbart. Jeg ble bedt om å sjekke alle elektriske punkter i rommet mens de tilkalte brannvesenet. Der og da syntes jeg det hørtes litt overdrevet ut å tilkalle brannvesenet siden jeg ikke så noe røyk, men i etterkant er jeg veldig takknemlig for at det ble gjort, forteller han.  

Samtidig som han ventet på brannvesenet og snakket med Sector Alarm på telefon, begynte rommet å fylles med røyk. 

– Da jeg sto nede i vaskerommet og ventet på brannvesenet, så jeg at en av lampene i rommet hadde sluttet å lyse.  Jeg tok av dekselet og så at tenneren smeltet bak dekselet. Det var så varmt at det boblet i plasten, forteller han. 

Fra han la på røret med Sector Alarm tok det ikke mange minuttene før det ringte på dørklokka. Utenfor døra sto det to røykdykkere foran en brannbil med påskrudde blålys i oppkjørselen. 

– De løp ned til vaskerommet og fikk avverget situasjonen raskt. Det var så dårlig luft der nede med all røyken at de tok med seg en gigantisk vifte for å lufte ut rommet.

Få fri installasjon av grunnpakken + 1 ekstra røykvarsler (verdi 4080,-)
Tid igjen:
Få fri installasjon av grunnpakken (verdi 2 490,-)
Boligalarm med brannvarsling reddet drømmeboligen til Henning

Takknemlig for umiddelbar respons

Brannvesenet var i boligen i halvannen time. De tømte vaskerommet og kjelleren for røyk, og sjekket det elektriske utstyret som hadde forårsaket branntilløpet. 

– Etter at brannvesenet fikk kontroll på situasjonen, fortalte de at det var mellom 160-180 grader i taket over armaturet. Jeg ble helt sjokkert over hvor fort alt skjedde, og det var rett og slett fryktelig nære at skrekken om et nedbrent hjem ble til virkelighet. 

 

Hadde det ikke vært for at vi hadde boligalarm med brannvarsling og Sector Alarms umiddelbare respons, ville det tatt lengre tid før brannvesenet rykket ut til oss og da kunne utfallet vært dramatisk annerledes. Han forteller at han er sikker på at de hadde kommet seg ut om det hadde tatt fyr, men at brannsikkerhet for han handler om mye mer. 

 

– Om det hadde tatt fyr i taket, kunne alt vi eide gått opp i flammer. Vi har endelig funnet drømmehuset hvor vi har haugevis med uerstattelige gjenstander og bilder. Det ville vært helt forferdelig å miste alt, sier han. 

 

Vurderte å kvitte seg med alarmen

Henning erkjenner at han før hendelsen inntraff, hadde vurdert å kvitte seg med alarmen fordi han så på det som en unødvendig utgift. 

 

– Jeg sa til kona at jeg ville kvitte meg med alarmen siden vi aldri bruker den, men det er ingen tvil om at alarmen blir værende nå, smiler han. Takket være alarmstasjonen og varslingssystemet kom brannvesenet fram i tide!

 

– Mange tenker at “det aldri skjer meg”, men plutselig så gjør det faktisk det og i vårt tilfelle kunne det gått så utrolig mye verre. Da er det fint å ha et godt varslingssystem og vite at man er trygg.

 

Skaff deg boligalarm med brannvarsling du også. Med seriekoblede, optiske røykvarslere som er tilknyttet Sector Alarms døgnbemannede alarmstasjon, reagerer vi med umiddelbar respons dersom brannalarmen går hos deg.

Populære artikler
Forebygg boligbrann

Forebygg boligbrann

Med disse 6 smarte tipsene forklarer vi hvordan du kan forebygge brann i hjemmet.

10 tips til sikker lading

10 tips til sikker lading

Pleier du å lade elektroniske gjenstander mens du sover eller er ute av hjemmet? Da bør du ta en titt på de nye ladevettreglene!

Brannsikkerhet i hjemmet

Brannsikkerhet i hjemmet

Hva kan du gjøre for å øke brannsikkerheten i hjemmet ditt? Vår egen brannvernekspert gir sine beste tips!

Tjenesten vår forklart på 46 sekunder

Klikk her for å se Klikk her for å se

Føl deg trygg med umiddelbar respons 24/7

Vår forsikringsgodkjente alarmstasjon er tilgjengelig døgnet rundt og sikrer deg en rask og riktig reaksjon når alarmen utløses. Vi har over 25 års erfaring og mer enn 600 000 kunder over hele Europa som stoler på at vi holder dem trygge.

Alarmtjeneste med alt inkludert

Alarmtjeneste med alt inkludert

Ingen skjulte gebyrer, gratis teknisk service, omfattende produktgaranti, ingen bindingstid og gratis utrykning.

Toppmoderne teknologi

Toppmoderne teknologi

Vi forhindrer innbruddstyver og oppdager brann i en tidlig fase. Vi responderer umiddelbart og holder deg trygg blant annet på grunn av vår prisvinnende teknologi.

Prisbelønnet kundeservice

Prisbelønnet kundeservice

Vi har bransjens beste kundeservice og våre kunder gir oss hele 4,7 av 5 stjerner fordi vi er der når de trenger oss.

Vinner av Kundeserviceprisen

Vinner av Kundeserviceprisen

2 x Norges beste.
13 x bransjens beste.

Norsk Bærekraftbarometer

Vinner av Norsk Bærekraftbarometer

3 x bransjens beste.

NKB badge

Vinner av NKBs bransjepris

4 x bransjens mest fornøyde og lojale kunder.

Dette sier våre kunder om oss…

Få et uforpliktende tilbud

Hvorfor velge Sector Alarm?

Vi har over 28 års erfaring og mer enn 600 000 kunder over hele Europa som stoler på at vi holder dem trygge. De gir oss 4,7 av 5 stjerner for kundeservicen vår. Vi har vår egen forsikringsgodkjente alarmstasjon, vi tilbyr en alarmtjeneste der alt er inkludert og vi har ingen skjulte kostnader.

Hvorfor Sector Alarm

Umiddelbar respons 24/7 Vår alarmstasjon er tilgjengelig døgnet rundt og sikrer deg en rask og riktig reaksjon når alarmen går.

Prisbelønnet kundeservice Vi er der når du trenger oss. Kundene våre er fornøyde og gir oss 4,7 av 5 stjerner for kundetilfredshet.

Alarmtjeneste med alt inkludert Problemfri installasjon og ingen skjulte kostnader. Vi tilbyr omfattende produktgaranti og gratis support. Vi har ingen bindingstid og alle utrykninger er gratis uansett årsak.

Total sikkerhet Vår bærbare taleenhet og kameraer lar oss se og snakke med deg i en nødssituasjon, samt advare eventuelle inntrengere i hjemmet ditt. Vi kontakter nødetatene ved behov, noe som sparer deg viktige minutter.

Sikker tilkobling Vi setter opp flere tilkoblinger mellom boligen din og alarmstasjonen vår, fullstendig sikkerhetskopiert med blokkeringsbeskyttelse. Systemet testes også automatisk flere ganger i løpet av døgnet.

Brukervennlig Vår boligalarm og enheter er enkel å bruke og kan kontrolleres via betjeningspanelet, nøkkelbrikker, fjernkontroll og Sector Alarm-appen. Vår interaktive app gir deg varsler og viser deg kamera- og videoopptak.

Går strømmen, går det likevel bra Vår alarmstasjon blir varslet dersom strømmen går i boligen din, slik at operatørene raskt kan iverksette tiltak.

Prisvinnende design Vi har vunnet RedDots designpris med vår tidløse produktdesign som passer inn i ethvert hjem.

* Bestill på nett og få kostnadsfri installasjon av grunnpakken + 1 ekstra røykvarsler.

Grunnpakken inkluderer 1 sikkerhets-gateway, 1 betjeningspanel, 2 bevegelsesdetektorer med kamera, 2 røykdetektorer, 1 magnetkontakt, 1 nøkkelboks eller EasyLock integrasjonsmodul for elektronisk dørlås, nøkkelbrikke, gratis app som gir deg full kontroll på alarmen, merker og skilt til boligen.