Rask respons reddet drømmeboligen fra å brenne ned

Henning Skjølås fra Gjøvik kjente først lukten av røyk. Så ble han oppringt av Sector Alarm. Plutselig sto det en brannbil i full utrykning i oppkjørselen hans.

Lørdag 18. september 2021 er en dag Henning Skjølås aldri kommer til å glemme. Det var dagen da hjemmet kunne ha gått opp i flammer. 

– Jeg, kona og sønnen vår på 3 1/2 år var hjemme den dagen da hendelsen inntraff, forteller han. 

I kjelleren av huset luktet det brent og svidd. Henning forsøkte å finne ut hvor lukten kom fra og ble stadig mer bekymret da han ikke skjønte hvor det kom fra.

Lukten ble bare verre og verre etterhvert som han prøvde å finne kilden, og i dét han åpnet døra til vaskerommet i kjelleren, slo røykvarsleren ut i hele huset. 

Måtte overtales til å ringe brannvesenet 

Henning forteller at det gikk omtrent fem sekunder fra røykvarsleren gikk, til han ble oppringt av alarmstasjonen til Sector Alarm. I bråket fra alarmen og forvirring rundt hvor røyklukten kom fra, fant han fram telefonen i lomma og besvarte anropet. 

– Sector Alarm ringte meg umiddelbart. Jeg ble bedt om å sjekke alle elektriske punkter i rommet mens de tilkalte brannvesenet. Der og da syntes jeg det hørtes litt overdrevet ut å tilkalle brannvesenet siden jeg ikke så noe røyk, men i etterkant er jeg veldig takknemlig for at det ble gjort, forteller han.  

Samtidig som han ventet på brannvesenet og snakket med Sector Alarm på telefon, begynte rommet å fylles med røyk. 

– Da jeg sto nede i vaskerommet og ventet på brannvesenet, så jeg at en av lampene i rommet hadde sluttet å lyse.  Jeg tok av dekselet og så at tenneren smeltet bak dekselet. Det var så varmt at det boblet i plasten, forteller han. 

Fra han la på røret med Sector Alarm tok det ikke mange minuttene før det ringte på dørklokka. Utenfor døra sto det to røykdykkere foran en brannbil med påskrudde blålys i oppkjørselen. 

– De løp ned til vaskerommet og fikk avverget situasjonen raskt. Det var så dårlig luft der nede med all røyken at de tok med seg en gigantisk vifte for å lufte ut rommet.

Nå får du fri installasjon av grunnpakken. Bestill innen 29. mai og spar 1990,- *
Tid igjen:
Grunnpakke med innbrudds- og brannalarm. Bestill i dag for en tryggere hverdag.
Boligalarm med brannvarsling reddet drømmeboligen til Henning

Takknemlig for umiddelbar respons

Brannvesenet var i boligen i halvannen time. De tømte vaskerommet og kjelleren for røyk, og sjekket det elektriske utstyret som hadde forårsaket branntilløpet. 

– Etter at brannvesenet fikk kontroll på situasjonen, fortalte de at det var mellom 160-180 grader i taket over armaturet. Jeg ble helt sjokkert over hvor fort alt skjedde, og det var rett og slett fryktelig nære at skrekken om et nedbrent hjem ble til virkelighet. 

 

Hadde det ikke vært for at vi hadde boligalarm med brannvarsling og Sector Alarms umiddelbare respons, ville det tatt lengre tid før brannvesenet rykket ut til oss og da kunne utfallet vært dramatisk annerledes. Han forteller at han er sikker på at de hadde kommet seg ut om det hadde tatt fyr, men at brannsikkerhet for han handler om mye mer. 

 

– Om det hadde tatt fyr i taket, kunne alt vi eide gått opp i flammer. Vi har endelig funnet drømmehuset hvor vi har haugevis med uerstattelige gjenstander og bilder. Det ville vært helt forferdelig å miste alt, sier han. 

 

Vurderte å kvitte seg med alarmen

Henning erkjenner at han før hendelsen inntraff, hadde vurdert å kvitte seg med alarmen fordi han så på det som en unødvendig utgift. 

 

– Jeg sa til kona at jeg ville kvitte meg med alarmen siden vi aldri bruker den, men det er ingen tvil om at alarmen blir værende nå, smiler han. Takket være alarmstasjonen og varslingssystemet kom brannvesenet fram i tide!

 

– Mange tenker at “det aldri skjer meg”, men plutselig så gjør det faktisk det og i vårt tilfelle kunne det gått så utrolig mye verre. Da er det fint å ha et godt varslingssystem og vite at man er trygg.

 

Skaff deg boligalarm med brannvarsling du også. Med seriekoblede, optiske røykvarslere som er tilknyttet Sector Alarms døgnbemannede alarmstasjon, reagerer vi med umiddelbar respons dersom brannalarmen går hos deg.

Populære artikler
Forebygg boligbrann

Forebygg boligbrann

Med disse 6 smarte tipsene forklarer vi hvordan du kan forebygge brann i hjemmet.

10 tips til sikker lading

10 tips til sikker lading

Pleier du å lade elektroniske gjenstander mens du sover eller er ute av hjemmet? Da bør du ta en titt på de nye ladevettreglene!

Brannsikkerhet i hjemmet

Brannsikkerhet i hjemmet

Hva kan du gjøre for å øke brannsikkerheten i hjemmet ditt? Vår egen brannvernekspert gir sine beste tips!

Tjenesten vår forklart på 46 sekunder

Klikk her for å se Klikk her for å se
Vi er opptatt av din trygghet og sikkerhet

Vi er opptatt av din trygghet og sikkerhet

Sector Alarm er ledende innenfor boligsikring, og har over 25 års erfaring i Norge. Gjennom årenes løp har vi fått utmerkelser for beste kundeservice, og vunnet prestisjetunge priser for produktdesign. Våre Sikkerhetseksperter hjelper deg med å sette sammen en løsning som dekker alle behov du og familien har når det gjelder sikkerhet hjemme.

check mark

Våre avanserte sensorer oppdager innbruddsforsøk, røyk og brann i en tidlig fase, som umiddelbart bekreftes via kameraer koblet til vår alarmstasjon.

check mark

Operatørene på vår døgnbemannede alarmstasjon reagerer med en gang en alarm utløses, og ved behov koordinerer utrykning med nødetater, i tillegg til å varsle familiemedlemmer og naboer.

check mark

Vi garanterer at funksjonaliteten til alarmenhetene i din bolig sjekkes over 100 ganger i døgnet, i tillegg har alle våre produkter livstidsgaranti.

check mark

Vi tilbyr gratis utrykning, gratis teknisk support og oppfølging.

check mark

Ved hjelp av Sector Alarm App har du full kontroll over boligen din – uansett hvor du befinner deg.

Vinner av Kundeserviceprisen

Vinner av Kundeserviceprisen

2 x Norges beste.
12 x bransjens beste.

Norsk Bærekraftbarometer

Vinner av Norsk Bærekraftbarometer

Bransjens beste på bærekraft.

Vinner av NKBs bransjepris

Bransjens mest fornøyde og lojale kunder for 2. år på rad.

Dette sier våre kunder om oss...

Du fortjener det beste!

Boligalarmen vår er skapt for din sikkerhet. Vår prisvinnende alarm har et moderne design som passer inn i hjemmet, uten å redusere funksjonaliteten. Alarmen er tilkoblet, og overvåket av, en av de mest moderne alarmsentralene i Nord-Europa.

quote
Over 25 års erfaring

Sector Alarm Group har mer enn 600 000 fornøyde og trygge kunder (kundetilfredshet på 95/100 i snitt) i hele Europa.

quote
Beste kundeservice

Vi har fått 15 utmerkelser for god kundeservice.

quote
Beste produktdesign

Vinner av RedDots designpris – et globalt anerkjent kvalitetsmerke.

Vi finner en boligalarm som treffer ditt behov 23 50 65 61

Bestill boligalarm tilpasset ditt behov
Akkurat nå sparer du 1990 kr*
Tid igjen:
Fri installasjon av grunnpakken. Spar 1990,- *

* Bestill på nett i dag og spar 1990,-

Alle nye kunder får nå fri installasjon av grunnpakken. Totalt sparer du hele kr 1990.
Kampanjen varer til og med søndag 29. mai.


Grunnpakken inkluderer 1 sentralenhet med oppkobling via internett, 1 betjeningspanel, 2 bevegelsesdetektorer med kamera, 1 røykdetektor, 1 magnetkontakt, 1 nøkkelboks eller EasyLock for elektronisk dørlås, nøkkelbrikke, gratis app som gir deg full kontroll på alarmen, merker og skilt til boligen.