10 måter å sikre boligen på i sommer

Planene for sommerferien er klare. Du skal være bortreist over lenger tid og lade batteriene, men har du en plan for å sikre boligen mot innbrudd og brann når du er bortreist?

Enten du skal på sydenferie eller kose deg i norsk natur, er det viktig å tenke på å sikre boligen din før du reiser på sommerferie. 

Når de aller fleste av oss nyter dagene borte fra jobben, er landet stappfullt av tomme hjem og ferierende familier. Da er det noen smarte grep du kan ta for å gjøre hjemmet ditt mindre attraktivt for innbruddstyver og forebygge brann. 

Med disse 10 tipsene kan du sikre boligen både mot innbrudd og brann.

1. Lås vinduer og dører 
Påse at alle vinduer og dører er låst. Omtrent halvparten av alle tyver kommer seg inn i huset gjennom dører. Det kan være en fordel å montere doble forsikringsgodkjente låser på alle ytter-, kjeller- og verandadører. Husk også å låse garasjen og uthus. 

2. Snakk med naboen
Det kan være lurt å ta en prat med naboen og fortelle hvor lenge du blir borte. I tillegg kan du spørre om de også har mulighet til å passe litt ekstra på, for eksempel tømme postkassen din eller legge litt søppel i søppelkassen.

3. Ikke ha ekstranøkkelen under dørmatta
Dette er en klassiker, men den må nevnes. Nøkler under dørmatten, eller andre åpenbare steder barna kan finne nøkkelen enkelt, og åpne vinduer, er det første innbruddstyver ser etter etter de har sjekket postkassen. Ikke hjelp innbruddstyven i jobben med å ta seg inn.

4. Følg med på inngangsdøra
Meld fra til politiet om du finner kvister, lapper eller liknende på eller ved inngangsdøra. Kriminelle bruker ofte dette for å spore om beboerne er hjemme.

5. Plasser verdisakene du har stående utendørs inne
Gjør hjemmet ditt mindre fristende ved å gjemme bort de dyre tingene du har stående utendørs. Verdisaker utenfor er fristende for kriminelle å ta med seg på veien, i tillegg til at du gjør det mindre fristende å ta steget å bryte seg inn i boligen.
Sikre boligen din mot innbrudd og brann før du drar på ferie
6. Sikre boligen mot brann
I tillegg til å sikre uerstattelige verdisaker, som malerier, kunst og farmors giftering fra å bli stjålet, gjør du aldri feil i å sikre boligen mot brann. Sjekk at røykvarslerne virker, og pass på at du har slått av kaffetrakteren når du skal dra på sommerferie. Det er en stor fordel om du har optiske seriekoblede røykvarslere som er tilkoblet en døgnbemannet alarmsentral. Da vil sentralen passe på å få avverget branntilløp når du er på ferie eller ute et ærend. Ved behov tilkalles brannvesenet sammen med vekter for å avklare situasjonen.

7. Trekk ut stikkontakter og sjekk kaffetrakteren
Den er enkel, men helt nødvendig. Elektrisk utstyr er den nest største årsaken til brann i Norge etter mat/gjenstander på komfyren som troner øverst på lista til DSB. Det kan være alt fra ladere, TV-er eller luftfuktere. Skru det av og koble ut ledningen før du reiser.

8. Regelmessig kontroll av det elektriske anlegget
Feil i elektriske anlegg er også en av de vanligste årsakene til brann i norske boliger. Disse brannene har gjerne en sammenheng med feil under installering, manglende vedlikehold eller overbelastning. Derfor er det lurt å sjekke for eksempel varmegang i støpsler, kontakter og sikringer regelmessig - spesielt om du skal være lenge på ferie og anlegget ikke er sjekket på en stund

9. Skru på lys med mobiltelefonen
Tyvene vil unngå boligen din hvis det ser ut som noen er hjemme. Hvis du har en smarthusløsning, eller smartplugg fra Sector Alarm, kan du enkelt styre lyset fra der du er på ferie. La lyset stå på innendørs på kveldstid, og skru det av før du legger deg fra der du er på sommerferie.

10. Boligalarm
Anskaff en boligalarm tilknyttet en alarmstasjon og skru den alltid på. I tillegg er det ingen tvil om at kriminelle velger hus uten alarm. At det er tydelig at huset har en aktiv alarm kan virke avskrekkende.

Viktigere enn du tror
– Statistikk viser at våre kunder i mindre grad opplever innbrudd enn de som bor i boliger uten alarm. Vi ser også at i de svært få tilfellene der våre kunder opplever innbrudd har tyvene blitt skremt av alarmen og forlatt åstedet, sier administrerende direktør i Sector Alarm, Kim Grove-Knutsen.

Er du usikker på hvordan du kan sikre boligen, verdisakene, familien og deg selv på best mulig måte kan du alltids snakke med bransjens beste kundesenter for et uforpliktende tilbud.
Populære artikler
Slik passer vi på boligen din mens du er på ferie

Slik passer vi på boligen din mens du er på ferie

Når du er på ferie kan du trygt senke skuldrene. Vi er nemlig alltid koblet på når du er koblet av.

Sector Alarm reddet ferien vår

Sector Alarm reddet ferien vår

Vår kunde Birgit fikk frastjålet ekstrasettet med nøkler til boligen da naboen opplevde innbrudd i hjemmet sitt. 

Slik kan du følge med på boligen på ferie

Slik kan du følge med på boligen på ferie

Selv om du er på ferie kan du ha god kontroll over hjemmet ditt og hva som skjer når du ikke er hjemme.

Tjenesten vår forklart på 46 sekunder

Klikk her for å se Klikk her for å se
Vi er opptatt av din trygghet og sikkerhet

Vi er opptatt av din trygghet og sikkerhet

Sector Alarm er ledende innenfor boligsikring, og har over 25 års erfaring i Norge. Gjennom årenes løp har vi fått utmerkelser for beste kundeservice, og vunnet prestisjetunge priser for produktdesign. Våre Sikkerhetseksperter hjelper deg med å sette sammen en løsning som dekker alle behov du og familien har når det gjelder sikkerhet hjemme.

check mark

Våre avanserte sensorer oppdager innbruddsforsøk, røyk og brann i en tidlig fase, som umiddelbart bekreftes via kameraer koblet til vår alarmstasjon.

check mark

Operatørene på vår døgnbemannede alarmstasjon reagerer med en gang en alarm utløses, og ved behov koordinerer utrykning med nødetater, i tillegg til å varsle familiemedlemmer og naboer.

check mark

Vi garanterer at funksjonaliteten til alarmenhetene i din bolig sjekkes over 100 ganger i døgnet, i tillegg har alle våre produkter livstidsgaranti.

check mark

Vi tilbyr gratis utrykning, gratis teknisk support og oppfølging.

check mark

Ved hjelp av Sector Alarm App har du full kontroll over boligen din – uansett hvor du befinner deg.

Vinner av Kundeserviceprisen

Vinner av Kundeserviceprisen

2 x Norges beste.
12 x bransjens beste.

Norsk Bærekraftbarometer

Vinner av Norsk Bærekraftbarometer

Bransjens beste på bærekraft.

Vinner av NKBs bransjepris

Bransjens mest fornøyde og lojale kunder for 2. år på rad.

Dette sier våre kunder om oss...

Du fortjener det beste!

Boligalarmen vår er skapt for din sikkerhet. Vår prisvinnende alarm har et moderne design som passer inn i hjemmet, uten å redusere funksjonaliteten. Alarmen er tilkoblet, og overvåket av, en av de mest moderne alarmsentralene i Nord-Europa.

quote
Over 25 års erfaring

Sector Alarm Group har mer enn 600 000 fornøyde og trygge kunder (kundetilfredshet på 95/100 i snitt) i hele Europa.

quote
Beste kundeservice

Vi har fått 15 utmerkelser for god kundeservice.

quote
Beste produktdesign

Vinner av RedDots designpris – et globalt anerkjent kvalitetsmerke.

Vi finner en boligalarm som treffer ditt behov 23 50 65 61

Bestill boligalarm tilpasset ditt behov
Akkurat nå sparer du 1990 kr*
Tid igjen:
Fri installasjon av grunnpakken. Spar 1990,- *

* Bestill på nett i dag og spar 1990,-

Alle nye kunder får nå fri installasjon av grunnpakken. Totalt sparer du hele kr 1990.
Kampanjen varer til og med søndag 29. mai.


Grunnpakken inkluderer 1 sentralenhet med oppkobling via internett, 1 betjeningspanel, 2 bevegelsesdetektorer med kamera, 1 røykdetektor, 1 magnetkontakt, 1 nøkkelboks eller EasyLock for elektronisk dørlås, nøkkelbrikke, gratis app som gir deg full kontroll på alarmen, merker og skilt til boligen.