10 måter å sikre boligen på i sommer

Planene for sommerferien er klare. Du skal være bortreist over lenger tid og lade batteriene, men har du en plan for å sikre boligen mot innbrudd og brann når du er bortreist?

Enten du skal på sydenferie eller kose deg i norsk natur, er det viktig å tenke på å sikre boligen din før du reiser på sommerferie. 

Når de aller fleste av oss nyter dagene borte fra jobben, er landet stappfullt av tomme hjem og ferierende familier. Da er det noen smarte grep du kan ta for å gjøre hjemmet ditt mindre attraktivt for innbruddstyver og forebygge brann. 

Med disse 10 tipsene kan du sikre boligen både mot innbrudd og brann.

1. Lås vinduer og dører 
Påse at alle vinduer og dører er låst. Omtrent halvparten av alle tyver kommer seg inn i huset gjennom dører. Det kan være en fordel å montere doble forsikringsgodkjente låser på alle ytter-, kjeller- og verandadører. Husk også å låse garasjen og uthus. 

2. Snakk med naboen
Det kan være lurt å ta en prat med naboen og fortelle hvor lenge du blir borte. I tillegg kan du spørre om de også har mulighet til å passe litt ekstra på, for eksempel tømme postkassen din eller legge litt søppel i søppelkassen.

3. Ikke ha ekstranøkkelen under dørmatta
Dette er en klassiker, men den må nevnes. Nøkler under dørmatten, eller andre åpenbare steder barna kan finne nøkkelen enkelt, og åpne vinduer, er det første innbruddstyver ser etter etter de har sjekket postkassen. Ikke hjelp innbruddstyven i jobben med å ta seg inn.

4. Følg med på inngangsdøra
Meld fra til politiet om du finner kvister, lapper eller liknende på eller ved inngangsdøra. Kriminelle bruker ofte dette for å spore om beboerne er hjemme.

5. Plasser verdisakene du har stående utendørs inne
Gjør hjemmet ditt mindre fristende ved å gjemme bort de dyre tingene du har stående utendørs. Verdisaker utenfor er fristende for kriminelle å ta med seg på veien, i tillegg til at du gjør det mindre fristende å ta steget å bryte seg inn i boligen.
Fri installasjon av grunnpakken + Yale Doorman kun 2490,-
Tid igjen:
Fri installasjon av grunnpakken + Yale Doorman kun 2490,-
Sikre boligen din mot innbrudd og brann før du drar på ferie
6. Sikre boligen mot brann
I tillegg til å sikre uerstattelige verdisaker, som malerier, kunst og farmors giftering fra å bli stjålet, gjør du aldri feil i å sikre boligen mot brann. Sjekk at røykvarslerne virker, og pass på at du har slått av kaffetrakteren når du skal dra på sommerferie. Det er en stor fordel om du har optiske seriekoblede røykvarslere som er tilkoblet en døgnbemannet alarmsentral. Da vil sentralen passe på å få avverget branntilløp når du er på ferie eller ute et ærend. Ved behov tilkalles brannvesenet sammen med vekter for å avklare situasjonen.

7. Trekk ut støpsler og sjekk kaffetrakteren
Den er enkel, men helt nødvendig. Elektrisk utstyr er den nest største årsaken til brann i Norge, etter mat/gjenstander på komfyren, som troner øverst på lista til DSB. Det kan være alt fra ladere, TV-er, eller luftfuktere. Skru det av og koble ut støpselet før du reiser, men aldri trekk ut støpselet til ditt alarmsystem!

8. Regelmessig kontroll av det elektriske anlegget
Feil i elektriske anlegg er også en av de vanligste årsakene til brann i norske boliger. Disse brannene har gjerne en sammenheng med feil under installering, manglende vedlikehold eller overbelastning. Derfor er det lurt å sjekke for eksempel varmegang i støpsler, kontakter og sikringer regelmessig - spesielt om du skal være lenge på ferie og anlegget ikke er sjekket på en stund

9. Skru på lys med mobiltelefonen
Tyvene vil unngå boligen din hvis det ser ut som noen er hjemme. Hvis du har en smarthusløsning, eller smartplugg fra Sector Alarm, kan du enkelt styre lyset fra der du er på ferie. La lyset stå på innendørs på kveldstid, og skru det av før du legger deg fra der du er på sommerferie.

10. Boligalarm
Anskaff en boligalarm tilknyttet en alarmstasjon og skru den alltid på. I tillegg er det ingen tvil om at kriminelle velger hus uten alarm. At det er tydelig at huset har en aktiv alarm kan virke avskrekkende.

Viktigere enn du tror
– Statistikk viser at våre kunder i mindre grad opplever innbrudd enn de som bor i boliger uten alarm. Vi ser også at i de svært få tilfellene der våre kunder opplever innbrudd har tyvene blitt skremt av alarmen og forlatt åstedet, sier administrerende direktør i Sector Alarm, Kim Grove-Knutsen.

Er du usikker på hvordan du kan sikre boligen, verdisakene, familien og deg selv på best mulig måte kan du alltids snakke med bransjens beste kundesenter for et uforpliktende tilbud.
Populære artikler
Slik passer vi på boligen din mens du er på ferie
Slik passer vi på boligen din mens du er på ferie

Når du er på ferie kan du trygt senke skuldrene. Vi er nemlig alltid koblet på når du er koblet av.

Sector Alarm reddet ferien vår
Sector Alarm reddet ferien vår

Vår kunde Birgit fikk frastjålet ekstrasettet med nøkler til boligen da naboen opplevde innbrudd i hjemmet sitt. 

Slik kan du følge med på boligen på ferie
Slik kan du følge med på boligen på ferie

Selv om du er på ferie kan du ha god kontroll over hjemmet ditt og hva som skjer når du ikke er hjemme.

Tjenesten vår forklart på 46 sekunder

Klikk her for å se Klikk her for å se

Føl deg trygg med umiddelbar respons 24/7

Vår forsikringsgodkjente alarmstasjon er tilgjengelig døgnet rundt og sikrer deg en rask og riktig reaksjon når alarmen utløses. Vi har over 25 års erfaring og mer enn 600 000 kunder over hele Europa som stoler på at vi holder dem trygge.

Alarmtjeneste med alt inkludert
Alarmtjeneste med alt inkludert

Ingen skjulte gebyrer, gratis teknisk service, omfattende produktgaranti, ingen bindingstid og gratis utrykning.

Toppmoderne teknologi
Toppmoderne teknologi

Vi forhindrer innbruddstyver og oppdager brann i en tidlig fase. Vi responderer umiddelbart og holder deg trygg blant annet på grunn av vår prisvinnende teknologi.

Prisbelønnet kundeservice
Prisbelønnet kundeservice

Vi har bransjens beste kundeservice og våre kunder gir oss hele 4,7 av 5 stjerner fordi vi er der når de trenger oss.

Dette sier våre kunder om oss…

Få et personlig tilbud

Hvorfor velge Sector Alarm?

Vi har over 29 års erfaring og mer enn 650 000 kunder over hele Europa som stoler på at vi holder dem trygge. De gir oss 4,7 av 5 stjerner for kundeservicen vår. Vi har vår egen forsikringsgodkjente alarmstasjon, vi tilbyr en alarmtjeneste der alt er inkludert og vi har ingen skjulte kostnader.

Hvorfor Sector Alarm

Umiddelbar respons 24/7 Vår alarmstasjon er tilgjengelig døgnet rundt og sikrer deg en rask og riktig reaksjon når alarmen går.

Prisbelønnet kundeservice Vi er der når du trenger oss. Kundene våre er fornøyde og gir oss 4,7 av 5 stjerner for kundetilfredshet.

Alarmtjeneste med alt inkludert Problemfri installasjon og ingen skjulte kostnader. Vi tilbyr omfattende produktgaranti, gratis support, og alle utrykninger er gratis uansett årsak.

Total sikkerhet Vår bærbare taleenhet og kameraer lar oss se og snakke med deg i en nødssituasjon, samt advare eventuelle inntrengere i hjemmet ditt. Vi kontakter nødetatene ved behov, noe som sparer deg viktige minutter.

Sikker tilkobling Vi setter opp flere tilkoblinger mellom boligen din og alarmstasjonen vår, fullstendig sikkerhetskopiert med blokkeringsbeskyttelse. Systemet testes også automatisk flere ganger i løpet av døgnet.

Brukervennlig Vår boligalarm og enheter er enkel å bruke og kan kontrolleres via betjeningspanelet, nøkkelbrikker, fjernkontroll og Sector Alarm-appen. Vår interaktive app gir deg varsler og viser deg kamera- og videoopptak.

Går strømmen, går det likevel bra Vår alarmstasjon blir varslet dersom strømmen går i boligen din, slik at operatørene raskt kan iverksette tiltak.

Prisvinnende design Vi har vunnet RedDots designpris med vår tidløse produktdesign som passer inn i ethvert hjem.

* Bestill på nett og få kostnadsfri installasjon av grunnpakken med mulighet for å legge til Yale Doorman for kun 2490,-

Grunnpakken inkluderer 1 sikkerhets-gateway, 1 betjeningspanel, 2 bevegelsesdetektorer med kamera, 1 røykdetektor, 1 magnetkontakt, 1 nøkkelboks eller EasyLock integrasjonsmodul for elektronisk dørlås, nøkkelbrikke, gratis app som gir deg full kontroll på alarmen, merker og skilt til boligen.

Du kan også velge å få montert en Yale Doorman (V2N) for kun 2490,-, ferdig montert og tilkoblet den nye boligalarmen din.