Spørsmål og svar (FAQ)

Abonnement

Eier jeg alarmsystemet?

Om du har muligheten til å eie alarmsystemet etter at du har valgt å avslutte abonnementet ditt hos Sector Alarm, avhenger av hvilket år og hvilken måned du inngikk din avtale.

Når du inngår en avtale med Sector Alarm i dag, leier du utstyret og har ingen mulighet til å overta alarmsystemet etter endt avtale.

Les avtalevilkårene i avtalen din for mer informasjon. Dersom du ikke har avtalevilkårene, ber vi deg ta kontakt med kundeservice på tlf 915 03033

Hvor lang bindingstid har jeg?

Sector Alarm har ingen bindingstid, men 3 mnd oppsigelsestid.

 

Hva skjer med min nøkkel etter oppsagt abonnement?

Ved endt kundeforhold vil Sector Alarm, av sikkerhetsmessige årsaker, makulere innlevert nøkkel. Dersom du ønsker nøkkelen tilbake enten ved avtalens opphør eller på et tidligere tidspunkt, vil denne bli sendt per rekommandert post, hvilket belastes kr. 490,- pt.

Jeg ønsker å si opp, hva gjør jeg?

Dersom du ønsker å si opp ditt abonnement, ber vi deg sende dette skriftlig inn til oss. Av sikkerhetsmessige årsaker må vi ha signatur fra avtaleinnehaver/juridisk eier for at oppsigelsen skal være gyldig.

Du kan sende dette per post til: Sector Alarm AS, P b 113 Grefsen, 0409 OSLO

Du kan også scanne oppsigelsen og sende på mail til: post@sectoralarm.no. Ved endt abonnement vil Sector Alarm gjennomføre en avslutningsservice. Denne servicen har varierende innhold og pris. Som kunde vil du på inngått avtale finne dine vilkår knyttet til oppsigelse og avslutning av kundeforholdet.

Jeg skal flytte, hva bør jeg gjøre?

Ved flytting får du fritt installert ny boligalarm av tilsvarende størrelse i din nye bolig. Ny eier i din gamle bolig har også muligheten til å overta eksisterende alarmavtale. Du kan kontakte oss om flytting på tlf. 21936276 og du kan lese mer her: https://www.sectoralarm.no/kundeservice/flytte/

Hvordan beregnes sluttdato for mitt abonnement?

Oppsigelsestiden løper fra den 1. i påfølgende måned etter at oppsigelsen foreligger.

App-spørsmål

Hvordan knytter jeg alarmsystemet til appen?

Mine Sider kan du knytte et eller flere alarmsystemer til applikasjonen. Klikk på "mine alarmsystemer" i menyen til venstre, og klikk deretter på "legge til nytt alarmsystem".

Hvordan kan jeg være sikker på at alarmen er aktivert via appen?

Når alarmen er aktivert, vil du kunne se at det står «FULLT PÅSLÅTT» eller «SKALLSIKRING» på status for ditt valgte alarmsystem, samt tidspunkt for dette. I hendelsesloggen vil du se tilsvarende.

 

Hvilke funksjoner finnes i appen og Mine Sider?

Mine Sider kan du; skru alarmen av og på, se oversikt over hendelser, ha kontroll på temperaturen i boligen, sette opp og styre brukerkontoer og koder, styre Yale Doorman, se fakturaoversikten mm. Les mer om appen her.

Holder det at jeg kun endrer kontaktinformasjon i appen?

Mine Sider kan du oppdatere kontaktinformasjon, men husk at denne informasjonen gjelder kun på Mine Sider. Kontakt derfor kundeservice på tlf. 915 03033 dersom du gjør endringer.

Kan flere familiemedlemmer bruke appen?

Ja, flere i familien kan bruke appen. Du logger da inn med samme brukernavn og passord.  Det er mulig å opprette flere unike brukere.

Kan jeg se når barna kommer hjem fra skolen?

Ja, du kan se i hendelesloggen når barna kommer hjem. Du kan via push-varslinger se når noen skrur alarmen av eller på.

Koster det noe å bruke appen?

Nei, appen er gratis. Både å laste ned og i bruk.

Jeg har glemt passordet til appen

Gå inn på Appen eller Mine Sider og klikk på "Glemt passord?". Et nytt passord sendes så til den e-postadressen du har registrert.

Hvordan får jeg tilgang til appen?

Appen er tilgjengelig for vårt nyeste alarmsystem, og kan lastes ned fra App Store og Google Play. Du kan finne den lett ved å søke på Sector Alarm, men det ligger også under kategorien "Business".

Hvordan logger jeg meg inn i appen?

For å logge deg på i appen, bruker du samme brukernavn og passord som du har på Mine Sider. Dette vil gi deg direkte tilgang til alarmsystemet du har knyttet til din konto.

Hvordan endrer jeg brukernavn eller passord på Mine Sider?

Klikk på kontoen din på Mine Sider for å gjøre endringer. Du vil motta bekreftelse på at endringene lagres. Noen data vil også bekreftes via e-post.

Hvorfor ser jeg ikke smartpluggene i appen?

Alarmsentralen din må være tilknyttet internett for at smartpluggene skal være synlige i appen. Det ser du enkelt ved å sjekke at det står «Internett online» øverst i høyre hjørne på appen.

Fakturaspørsmål

Kan jeg dele opp min betaling?

Sector Alarm gjør det enkelt for deg når du skal betale for boligalarmen. Når du får installert alarmen, tilbyr vi å dele opp kostnaden for installasjon i fire like deler over fire måneder. Oppdeling koster kr. 199,- (engangsbeløp) og forutsetter at installasjonskostnaden overstiger kr. 3000,-. De fire første fakturaene vil således bestå av månedsabonnement og ¼ av installasjonskostnaden.

Hvorfor betaler jeg for mine batterier når de må byttes?

Batterier er en forbruksvare, og levetiden er avhengig av lokale forhold i din bolig. Utskiftningstakten er derfor individuell, og belastes av den grunn individuelt. Sector Alarm gir minst 18 måneders garantitid fra sist betalbare bytte på installerte batterier.

Kan jeg betale mitt abonnement med avtalegiro?

Ja, denne tjenesten aktiverer du selv via nettbank. Alternativt kan du fylle ut skjemaet merket «Avtalegiropåmelding» på vår brosjyre- og skjemaside ved å klikke her. Med avtalegiro sparer du både penger og miljøet. Merk at Avtalegiro er en avtale mellom deg og din bank. Sector Alarm har ikke innsyn i dine kontoopplysninger

Jeg har aktiv Avtalegiro og skal bytte kontonummer eller bank. Hva gjør jeg?

Avslutt først din eksisterende avtale i banken. Vent et par dager før du oppretter ny Avtalegiro med nytt kontonummer.

Kan jeg betale mitt abonnement med eFaktura?

Ja, du kan selv aktivere dette i nettbank ved betaling av faktura.

Jeg har aktiv eFaktura og skal bytte kontonummer eller bank. Hva gjør jeg?

Du trenger ikke å foreta deg noe ved bytte av bank når du har eFaktura. Avtalen følger deg uavhengig av hvilken bank du har. Du kan selv endre hvilken konto du vil betale fra når du bekrefter betalingen.

Hvor kan jeg få oversikt over mine fakturaer?

På Mine Sider får du full oversikt over dine fakturaer. For å opprette bruker på Mine Sider kan du klikke her.

Øvrige spørsmål

Hva er nøkkelservice?

For kunder som ikke har Yale Doormann eller nøkkelboks, inkluderer boligalarmtjenesten fra Sector Alarm nøkkelservice. Dette betyr at vi oppbevarer din nøkkel og kan bistå ved

behov. Nøkkelservice er uten ekstra kostnad.

Jeg har byttet vindu og trenger nye klistremerker. Hva gjør jeg?

Nye merker på det eller de vindu(er) du har byttet vil bli satt opp av en av våre montører ved neste servicebesøk. Dersom du har byttet samtlige vinduer, kan du ta kontakt på 915 03033 for å avtale en service der en av våre montører setter opp det antall merker du ønsker.

Hva er telefonnummeret til alarmstasjonen?

Hvis du befinner deg i en nødssituasjon og trenger kontakt med vår alarmstasjon, ringer du oss på:

23 39 94 80

Hva betyr FG-godkjent?

FG står for Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd. De godkjenner sikringsutstyr som brukes og hvordan dette settes opp i forbindelse med å redusere risikoen for brann- og innbruddsskader. Sector Alarm er godkjent av FG både når det gjelder våre produkter og vår alarmstasjon, samt Sector Alarm som selskap.

Hvilket vaktselskap rykker ut til meg?

Sector Alarm benytter Nokas i tillegg til egne vektere. For å sikre lokal tilstedeværelse har vi også egne avtaler med lokale vaktselskaper for å sikre deg som kunde best mulig dekning. For mer informasjon kan du kontakte kundeservice.

Hvor lang utrykningstid kan jeg vente meg?

Sector Alarm går ikke ut med snitt-tider på våre rykk da dette gir maksimal preventiv virkning.

Rykktiden vil variere basert på faktisk situasjon, antall og type signaler vi mottar (innbrudd, brann, panikk) og hva eventuelle bilder viser. Denne evalueringen gjøres av vår alarmstasjon for å kunne prioritere rett i enhver situasjon.

Sector Alarms samarbeidspartnere for vekterutrykning utfører en utrykning så fort som overhodet mulig. Det er viktig å understreke at vi ikke har utrykningskjøretøy med blålys og at vi må forholde oss til veitrafikkloven. Det viktigste du som kunde kan gjøre for at vekter skal nå frem raskt er å sørge for at adressen du oppgir til Sector Alarm er så presis og nøyaktig som mulig.

Koster det noe ekstra for utrykning?

Skulle alarmen gå, og dette ikke skyldes at man med vilje og viten har utløst en falsk alarm, er utrykningen uten kostnader for våre kunder.

Har dere avtale med brannvesen?

Brannalarmproduktets hovedfunksjon er å påkalle husstandens oppmerksomhet ved brann eller tilløp til brann, slik at beboere kan evakuere og/eller slukke brann i tidlig fase. I tillegg til at boligalarmselskapets alarmstasjon umiddelbart vil ringe kunden for å bekrefte eller avkrefte brann, sendes det ut en vekter for å kontrollere boligen. Dersom brannvesenet utkalles, vil vekter eventuelt bistå brannvesenet med informasjon. Vektere vil også opptre på vegne av eier, med tiltak etter en brann hvis eier av bolig ikke er tilstede.

Siden utløsninger av branndetektorer på landsbasis ofte skjer på grunn av andre årsaker enn reell brann (matlagning, elektrisk arbeid, tekniske forhold, feilbruk, m.v.), har flere av de største boligalarmselskapene kommet til følgende samarbeidsordning med mange av landets brannvesen:

”Et innkommet varsel fra en boligalarm er ingen garanti om utrykning fra brannvesenet. Den som oppdager brann skal derfor alltid ringe 110-sentralen, hvis det er behov for brannvesen”.

Jeg er i utlandet, hvilket telefonnummer når jeg dere på da?

Om du er i utlandet kan du ringe oss samme nummer: (+47) 915 03033.

Hvordan endrer jeg kode på nøkkelboksen?

Kontakt Alarmstasjonen på telefon 23 39 94 80 for å opplyse om din nye kode. Fremgangsmåten for å endre koden finner du her.

Teknisk support

Kan jeg bytte batterier selv?

Dersom du har et av våre nyere alarmsystemer, er det enkelt å bytte batterier selv. Her ser du en oversikt over de alarmkomponentene du fritt kan bytte batterier på selv, og filmene viser hvordan du enkelt kan gjøre dette. Batteriene kan kjøpes via vår webshop.

Løser deres alarm kravene til FG, TEK10 og andre gjeldende forskrifter?

Sector Alarm som selskap, våre montører, vår alarmstasjon og våre produkter er alle FG godkjent. Videre støtter våre produkter, satt opp i tråd med kravene i FG og/eller forskrifter/TEK 10, de krav som er satt av Forsikringsselskapenes godkjenningsnemd (FG) og eller myndighetene. Sector Alarm minner om at alle boliger er forskjellig og at det av den grunn vil være vår installatør som gir råd for å montere alarm som er innenfor kravene. Det vil allikevel alltid være boligeier som har det formelle ansvaret for hvilken løsning for deteksjon av brann, og innbrudd, som velges i egen bolig. Våre montører er godt utdannet for å installere i tråd med gjeldene krav, men dette utelater ikke den undersøkelsesplikt man har til sikring i egen bolig.

Kan jeg ha alarm selv om jeg har husdyr?

Ja, du kan ha husdyr når du har boligalarm. Om du har husdyr under 18 kg er det tilstrekkelig å tilpasse bevegelsesdetektorene til dette. På de nyeste alarmtypene kan en slik husdyrtilpasning gjøres kostnadsfritt via fjernprogrammering fra vår tekniske avdeling. Ved eldre alarmsystemer må bevegelsesdetektorene byttes ut til husdyrvennlige detektorer. Kontakt gjerne kundeservice på telefon 915 03033 for mer informasjon om husdyrtilpasning og skallsikring.

Hvorfor ringte ikke alarmstasjonen ved utløst alarm?

Våre alarmsystemer er i dag avhengig av at det enten finnes tilstrekkelig GSM-dekning i boligen din, eller at din telefonioppkobling fungerer. Det kan være mange grunner til at alarmsystemet ditt ikke får kontakt med vår alarmstasjon.

Kontroller følgende:

- At det er tilstrekkelig GSM-dekning i boligen din (tilsvarende som dekning på din mobiltelefon).
- At eventuelle bredbånds/ADSL-tilkoblinger er korrekt installert og tilpasset våre alarmsystemer.
- At eventuelle endringer i din telefoni er varslet Sector Alarm.


Hvis du ikke kan lokalisere feilen og få alarmen til å kommunisere med vår alarmstasjon, kontakt Sector Alarm for videre veiledning.

Ved rask og korrekt deaktivering etter utløst alarm, rykker vi ikke ut. Her sendes det en status per sms til oppgitt mobilnummer.

Kortere strømbrudd vil ikke utløse aksjon fra vår side dersom strømmen raskt er tilbake på alarmens hovedenhet. Dersom alarmsentralen derimot er uten strøm over lengre tid, vil vår alarmstasjon ta kontakt ved sms/oppringning for å utbedre problemet.

Hvorfor lyser feillampen?

Når feillampen lyser, vil alarmsystemet påkalle din oppmerksomhet fordi noe er, eller har vært, galt.

Instruksjonsboken som fulgte med ditt alarmanlegg vil gi en nærmere beskrivelse av hva som kan være nødvendige tiltak for å utbedre en feil. I de tilfeller der instruksjonsboken ikke gir svar på det du lurer på ber vi deg om å ta kontakt med vårt kundesenter på telefon 915 03033.

Kan jeg utføre en test av mitt alarmsystem?

Hvis du vil foreta en test av alarmsystemet ditt og kontrollere at overføring til alarmstasjonen fungerer, er ikke dette noe problem. Gjør slik: Slå på alarmen og still deg et sted uten alarm i ca. tre minutter. Deretter kan du gå inn i et rom med sensor og bevege deg fritt til alarmen reagerer. La sirenen lyde i ti sekunder før du slår av alarmen. NB! Sirenen har høyt lydnivå. Det er da viktig at du er tilgjengelig på det telefonnummer du har oppgitt til oss slik at vi kan ringe deg opp når alarmen mottas. Har du ikke hørt fra oss innen fem minutter, ber vi deg ringe inn til oss på 23 39 94 80.

Er jeg selv ansvarlig for å kontrollere alarmsystemet mitt?

Hvis du foretar noen form for endring av telefonisystemet, må du informere Sector Alarm om dette og teste alarmsystemet ditt.

Før du skal ut på reise, kan det være betryggende å teste alarmen. Dette bør gjøres i god tid før avreise slik at vi kan utbedre eventuelle feil.

Alle kunder er forøvrig ansvarlig for å teste alarmen jevnlig, gjerne en gang i kvartalet. Dette gjøres enkelt ved å utløse alarmen og vente på oppringing fra alarmstasjonen. NB! Test aldri panikkalarmen.

Hva gjør jeg hvis jeg har batterifeil?

Når du har feilsøkt alarmsystemet ditt og kommet frem til at det er lav batterispenning, vil vi at du kontakter Sector Alarm for å bestille en batteriservice.

Batterier anses som forbruksmateriell og omfattes derfor ikke av produktgarantien. Ved bestilt service kommer en kostnad i henhold til Sector Alarms prisliste i tillegg, pt. kr 695,-.

Jeg skal pusse opp. Er det noe jeg bør tenke på?

Når du skal pusse opp er det viktig at du tar kontakt med Sector Alarm i god tid før du faktisk starter arbeidet. Kontakt oss om din oppussing på telefon 915 03033 .

Så fort man demonterer en komponent som tilhører alarmen, sendes et sabotasjesignal til vår alarmstasjon. Dette vil av deg som kunde oppleves som et vanlig alarmsignal med sirene. For å sikre rett aksjon fra vår alarmstasjon, i praksis unngå at en vekter rykker ut til deg, er det viktig for oss å ha informasjon om din planlagte oppussing. Merk at dersom man demonterer komponenter selv, gjelder ikke produktgarantien.

Er det fare for skadelig stråling?

Nei, alarmen sender på vanlige radiobølger (smalbånd FM). Sendetid per dag er 4 minutter, dette pga at komponentene sender til sentralen lokalt i huset for å sjekke at alt er ok, dette er et krav så lenge systemet er trådløst. GSM-senderen ”stråler” som en vanlig mobiltelefon 30 sekunder per døgn, den er ellers passiv.

Hva er skallsikring?

Skallsikring betyr å sikre hjemmets ytterkanter, altså «skallet», som dører og vinduer. Dette gjøres ved hjelp av magnetkontakter. Skallsikring gjør det enkelt for deg å ha på alarmen også når du er hjemme og sikrer at du og din familie kan sove trygt om natten. Dette er også løsningen for deg som har husdyr over 15 kilo. Både du og dine husdyr kan gå fritt i boligen mens magnetkontaktene sikrer boligens skall. Ta kontakt med kundeservice på tlf. 915 03033 for mer informasjon om skallsikring.

Kan jeg ha på alarmen når jeg er hjemme?

Ja, alarmen kan tilpasses slik at kun visse soner er aktive når du er hjemme. Har du for eksempel soverom i 2. etasje, kan sensorene i 1. etasje aktiveres om natten, sammen med sensorer på dører og vinduer. Dette omtales gjerne som delsikring eller nattsikring. Skallsikring – sikring av boligens ytterkanter, som dører og vinduer – gjør at du og din familie kan bevege dere fritt i boligen mens alarmen er på. Ta kontakt med kundeservice på tlf. 915 03033 for mer informasjon om delsikring eller skallsikring.

 

Hvordan støvsuger / renser jeg en røykvarsler?

Start med å sjekke batteriet på røykvarsleren. Har du tilgang til et nytt batteri, så bytt gjerne ut det gamle batteriet. Deretter støvsuger du filteret for støv og andre partikler.

Er du usikker på hvordan du gjør dette så skriv "kundekonsulent“ i Chatten vår og du vil bli satt over til en kundekonsulent som kan hjelpe deg videre.

Yale Doorman

Hvordan kobler jeg Yale Doorman til Sector Alarm?

Vi installerer og leverer Yale Doorman til din boligalarm. Sammen med integrasjonsmodulen «EasyLock» kan du få kontroll på dørlåsen og boligalarmen under ett. Låsen kommuniserer med ditt alarmsystem, Sector Alarm App og «Mine Sider». Du kan enkelt åpne og låse døren, samtidig som du slår av og på alarmen.

Kan jeg installere min egen Yale Doorman?

Har du montert Yale Doorman selv/via annen leverandør tar du kontakt med Sector Alarm på telefon 915 03033. Vi vil da sette opp tid til montering av EasyLock. EasyLock er en modul som kobles til Yale Doorman låsen, slik at låsen kommuniserer med ditt alarmsystem, Sector Alarm App og «Mine Sider». Du kan enkelt åpne og låse døren, samtidig som du slår av og på alarmen.
Merk: Enkelte funksjoner endres noe ved integrasjon av vår alarm og Yale Doorman. Få mer informasjon om dette ved å kontakte oss på telefon 915 03033 eller chat.

Fungerer Yale Doorman når det er kaldt?

Yale Doorman er spesielt utviklet for det Skandinaviske markedet. Den tåler kulde, varme, snø og regn, samt smuss og sand. Klassifisert til IP 55. Låsen har en UV-beskyttelse som også tåler sol og fuktighet over lengre tid.

Kan jeg bruke min nøkkelbrikke på min dørlås?

Når Yale Doorman er integrert til din boligalarm kan man kun bruke 6-sifret kode, Sector Alarm App eller «Mine sider» for å låse opp/igjen døren samtidig som man slår av/på alarmen.

Kan jeg ha flere brukerkoder til Yale Doorman låsen?

Du kan ha opptil 9 ulike brukerkoder til dørlåsen. Disse programmeres ved montering av EasyLock modulen (Sector Alarms kommunikasjonsenhet) eller via vår kundeservice.

Kan jeg ha flere Yale Doorman koblet til mitt alarmanlegg?

Ja, låsene styres individuelt og er sammenkoblet til din boligalarm. Eks. navngitt «Ytterdør» og «Kjellerdør».

Kan jeg koble til delsikring/skallsikring når jeg låser døren?

Du kan trykke på delsikring på betjeningspanelet og deretter trykke * (stjerne) på dørlåsen når du står utenfor boligen. Du har nå aktivisert skallsikringen. Når du låser opp døren, vil du slå av alarmen.

Hva gjør jeg hvis batteriene slutter å virke?

Når Yale Doorman varsler om dårlig batteri, anbefales det at man bytter dette omgående. Yale Doorman varsler både med lys og lyd, i god tid før batteriene slutter å virke. Dersom batteriene slutter å virke, kan du sette et 9V batteri på de to polene nederst på utvendig skilt for å gi strøm til låsen. Deretter bruker du kode på vanlig måte. Hvis du er borte fra hjemmet i lengre perioder og dermed ikke bruker din Yale Doorman, så bruker den ikke batteri under perioden.

Jeg har problemer med min Yale Doorman. Hva gjør jeg?

Hvis problemet gjelder monteringen av låsen kan du ta kontakt med vår kundeservice på tlf. 915 03033 eller chat.

Ligger feilen i selve dørlåsen Yale Doorman, kan du kontakte Yale Support på tlf. 21 93 18 03, eller e-post yalenorge@assaabloy.com.

Hvor kjøper jeg Yale Doorman?

Sector Alarm leverer og installerer Yale Doorman. Ta kontakt med vår Kundeservice på tlf. 915 03033 eller bestill din Yale Doorman integrert med boligalarmen din her: https://www.sectoralarm.no/boligalarm/yaledoorman/

Spørsmål vedrørende bredbånd

Fungerer bredbånd/ADSL sammen med alarmsystemet?

Bredbånd sammen med våre alarmsystemer fungerer helt utmerket så lenge alt er tilkoblet på riktig måte.

For at alarmsystemet skal fungere sammen med bredbånd/ADSL, må du ha alarmen koblet på et bredbåndsfilter og filteret bør stå på første telefonkontakt. Hvis alarmsystemet er tilkoblet før filteret, vil signalet til Sector Alarm bli forstyrret av bredbåndssignalet.

Har du anskaffet bredbånd/ADSL etter installeringen, er du forpliktet til å informere Sector Alarm og foreta en kontroll av alarmsystemet ditt for å sikre at alt fungerer.

Hvis alarmsystemet ikke er tilpasset bredbånd, må en tekniker fra Sector Alarm komme ut og foreta en omkobling i telefonkontakten din.

Er bredbåndstelefoni/IP-telefoni noen hindring?

Har du bredbåndstelefoni, også kalt IP-telefoni, anbefales GSM-sender. Dette er inkludert i alle trådløse anlegg vi leverer i dag. Dersom du ikke har GSM-sender vil alarmsystemet være sårbart ved et strømbrudd. Har du byttet fra analog telefon til IP-telefon, bør du teste alarmen.

Hvordan vet jeg om telefonkontaktene er parallell- eller seriekoblet?

For at bredbånd/ADSL skal fungere uten problemer, kreves det at telefonkontaktene er seriekoblet. Problemer som kan oppstå ved parallellkobling av telefonkontaktene er at Internett brytes, eller at man hører en kraftig støy når man snakker i telefonen. Man kan også få problemer ved at modemet kan føre til ustabil eller langsom tilkobling.

Seriekoblede telefonkontakter: De to innkommende kobbertrådene går inn på de to nedre platene, for deretter å gå videre til neste kontakt fra de to øvre platene.

Parallellkoblede telefonkontakter: De to innkommende kobbertrådene går inn på de to nedre platene, for deretter å gå videre til neste kontakt fra samme plate. Eksempelvis går kontakt 1 til kontakt 3, som i sin tur går til kontakt 2 og 4.