Slik sikrer du boligen mot brann i sommer

Har du tenkt på brannfare i hjemmet ditt mens du er borte i sommer? Boligbranner tar ikke sommerferie og kan ramme hvem som helst. Derfor er det smart å ta de grepene du kan for å forebygge brann.

Du er ikke alene om du tenker «det skjer jo ikke med meg» når det kommer til brann, men det å tenke på brannsikkerhet og ta forholdsregler, er noe alle burde gjøre.

Brannutvikling kan skje hos hvem som helst, når som helst. Lite skal til for at du er den uheldige. Derfor er det viktig å være oppmerksom på hvilke grep du kan ta for å forebygge farene på best mulig måte.

Slå av elektriske apparater

Gjør det til en vane å aldri forlate huset mens oppvaskmaskinen, vaskemaskinen eller tørketrommelen fremdeles går, og slå av elektriske apparater etter bruk. Vi anbefaler også å trekke ut støpselet når du er ferdig å lade mobilen, nettbrettet eller datamaskinen. Med en smartplugg kan du skru av og på elektriske apparater på mobilen og alltid vite om du husket å skru av kaffetrakteren før du dro hjemmefra. 

Ha kontroll på dine brannvernprodukter

Har du brannslukningsapparat og brannteppe? Og kan du enkelt finne dem i tilfelle en brann skulle oppstå?Mange slurver med kontroll og vedlikehold av brannsikkerhetsutstyret i hjemmet. Husk at brannslukkere og brannslanger også har holdbarhetsdato, og må kontrolleres jevnlig. Produksjonsdatoen på brannslukkeren står nederst på apparatet,

Du bør også jevnlig sjekke røykvarslerne og teste jordfeilbryteren i sikringsskapet. Det er en fordel å optiske røykvarslere som er seriekoblet dersom tilløp til brann skulle oppstå. Jo tidligere du blir varslet om branntilløp, desto større er sjansene for å redde seg ut i tide og for at skadeomfanget reduseres betraktelig.

Nå som sommerferien står for dør, er det mange som har lagt planer om å reise bort. Enten du skal på norgesferie eller kose deg på den første utenlandsturen på lang tid, er det helt klart best å nyte ferien vel vitende om at boligen er sikret for brann når du låser døra.

Fri installasjon av grunnpakken + Yale Doorman kun 2490,-
Tid igjen:
Fri installasjon av grunnpakken + Yale Doorman kun 2490,-
Vær ekstra nøye med de klassiske brannfellene når du forlater boligen din

De tre vanligste stedene for brannutvikling i norske hjem er ifølge brannstatistikk fra DSB:

- Mat eller gjenstander på/i komfyr
- Elektrisk utstyr
- Ukjent objekt

Ved å være ekstra nøye med de klassiske brannfellene når du forlater boligen din, bidrar du til god brannforebygging. For ekstra sikkerhet bør du ha seriekoblede røykvarslere som er tilknyttet døgnbemannet alarmstasjon. Da kan du føle deg trygg og komfortabel, og nyte ferien vel vitende om at boligen er i trygge hender.

Og forresten: Husk å slå av kaffetrakteren før du drar på sommerferie.

Populære artikler
Slik passer vi på boligen din mens du er på ferie
Slik passer vi på boligen din mens du er på ferie

Når du er på ferie kan du trygt senke skuldrene. Vi er nemlig alltid koblet på når du er koblet av.

Sector Alarm reddet ferien vår
Sector Alarm reddet ferien vår

Vår kunde Birgit fikk frastjålet ekstrasettet med nøkler til boligen da naboen opplevde innbrudd i hjemmet sitt. 

Slik kan du følge med på boligen på ferie
Slik kan du følge med på boligen på ferie

Selv om du er på ferie kan du ha god kontroll over hjemmet ditt og hva som skjer når du ikke er hjemme.

Tjenesten vår forklart på 46 sekunder

Klikk her for å se Klikk her for å se

Føl deg trygg med umiddelbar respons 24/7

Vår forsikringsgodkjente alarmstasjon er tilgjengelig døgnet rundt og sikrer deg en rask og riktig reaksjon når alarmen utløses. Vi har over 28 års erfaring og mer enn 600 000 kunder over hele Europa som stoler på at vi holder dem trygge.

Alarmtjeneste med alt inkludert
Alarmtjeneste med alt inkludert

Ingen skjulte gebyrer, gratis teknisk service, omfattende produktgaranti, og gratis utrykning.

Toppmoderne teknologi
Toppmoderne teknologi

Vi forhindrer innbruddstyver og oppdager brann i en tidlig fase. Vi responderer umiddelbart og holder deg trygg blant annet på grunn av vår prisvinnende teknologi.

Prisbelønnet kundeservice
Prisbelønnet kundeservice

Vi har bransjens beste kundeservice og våre kunder gir oss hele 4,7 av 5 stjerner fordi vi er der når de trenger oss.

Vinner av Kundeserviceprisen
Vinner av Kundeserviceprisen

2 x Norges beste.
13 x bransjens beste.

Norsk Bærekraftbarometer
Vinner av Norsk Bærekraftbarometer

3 x bransjens beste.

NKB badge
Vinner av NKBs bransjepris

4 x bransjens mest fornøyde og lojale kunder.

Dette sier våre kunder om oss…

Få et personlig tilbud

Hvorfor velge Sector Alarm?

Vi har over 29 års erfaring og mer enn 650 000 kunder over hele Europa som stoler på at vi holder dem trygge. De gir oss 4,7 av 5 stjerner for kundeservicen vår. Vi har vår egen forsikringsgodkjente alarmstasjon, vi tilbyr en alarmtjeneste der alt er inkludert og vi har ingen skjulte kostnader.

Hvorfor Sector Alarm

Umiddelbar respons 24/7 Vår alarmstasjon er tilgjengelig døgnet rundt og sikrer deg en rask og riktig reaksjon når alarmen går.

Prisbelønnet kundeservice Vi er der når du trenger oss. Kundene våre er fornøyde og gir oss 4,7 av 5 stjerner for kundetilfredshet.

Alarmtjeneste med alt inkludert Problemfri installasjon og ingen skjulte kostnader. Vi tilbyr omfattende produktgaranti, gratis support, og alle utrykninger er gratis uansett årsak.

Total sikkerhet Vår bærbare taleenhet og kameraer lar oss se og snakke med deg i en nødssituasjon, samt advare eventuelle inntrengere i hjemmet ditt. Vi kontakter nødetatene ved behov, noe som sparer deg viktige minutter.

Sikker tilkobling Vi setter opp flere tilkoblinger mellom boligen din og alarmstasjonen vår, fullstendig sikkerhetskopiert med blokkeringsbeskyttelse. Systemet testes også automatisk flere ganger i løpet av døgnet.

Brukervennlig Vår boligalarm og enheter er enkel å bruke og kan kontrolleres via betjeningspanelet, nøkkelbrikker, fjernkontroll og Sector Alarm-appen. Vår interaktive app gir deg varsler og viser deg kamera- og videoopptak.

Går strømmen, går det likevel bra Vår alarmstasjon blir varslet dersom strømmen går i boligen din, slik at operatørene raskt kan iverksette tiltak.

Prisvinnende design Vi har vunnet RedDots designpris med vår tidløse produktdesign som passer inn i ethvert hjem.

* Bestill på nett og få kostnadsfri installasjon av grunnpakken med mulighet for å legge til Yale Doorman for kun 2490,-

Grunnpakken inkluderer 1 sikkerhets-gateway, 1 betjeningspanel, 2 bevegelsesdetektorer med kamera, 1 røykdetektor, 1 magnetkontakt, 1 nøkkelboks eller EasyLock integrasjonsmodul for elektronisk dørlås, nøkkelbrikke, gratis app som gir deg full kontroll på alarmen, merker og skilt til boligen.

Du kan også velge å få montert en Yale Doorman (V2N) for kun 2490,-, ferdig montert og tilkoblet den nye boligalarmen din.