Slik sikrer du boligen mot brann i sommer

Har du tenkt på brannfare i hjemmet ditt mens du er borte i sommer? Boligbranner tar ikke sommerferie og kan ramme hvem som helst. Derfor er det smart å ta de grepene du kan for å forebygge brann.

Du er ikke alene om du tenker «det skjer jo ikke med meg» når det kommer til brann, men det å tenke på brannsikkerhet og ta forholdsregler, er noe alle burde gjøre.

Brannutvikling kan skje hos hvem som helst, når som helst. Lite skal til for at du er den uheldige. Derfor er det viktig å være oppmerksom på hvilke grep du kan ta for å forebygge farene på best mulig måte.

Slå av elektriske apparater

Gjør det til en vane å aldri forlate huset mens oppvaskmaskinen, vaskemaskinen eller tørketrommelen fremdeles går og slå av elektriske apparater etter bruk. Vi anbefaler også å trekke ut stikkontakten når du er ferdig å lade mobilen, nettbrettet eller datamaskinen. Med en smartplugg kan du skru av og på elektriske apparater på mobilen og alltid vite om du husket å skru av kaffetrakteren før du dro hjemmefra. 

Ha kontroll på dine brannvernprodukter

Har du brannslukningsapparat og brannteppe? Og kan du enkelt finne dem i tilfelle en brann skulle oppstå?Mange slurver med kontroll og vedlikehold av brannsikkerhetsutstyret i hjemmet. Husk at brannslukkere og brannslanger også har holdbarhetsdato, og må kontrolleres jevnlig. Produksjonsdatoen på brannslukkeren står nederst på apparatet,

Du bør også jevnlig sjekke røykvarslerne og teste jordfeilbryteren i sikringsskapet. Det er en fordel å ha et varslingssystem som er seriekoblet dersom tilløp til brann skulle oppstå. Jo tidligere du blir varslet om branntilløp, desto større er sjansene for å redde seg ut i tide og for at skadeomfanget reduseres betraktelig.

Nå som sommerferien står for dør, er det mange som har lagt planer om å reise bort. Enten du skal på norgesferie eller kose deg på den første utenlandsturen på lang tid, er det helt klart best å nyte ferien vel vitende om at boligen er sikret for brann når du låser døra.

De tre vanligste stedene for brannutvikling i norske hjem er ifølge brannstatistikk fra DSB:

- Mat eller gjenstander på/i komfyr
- Elektrisk utstyr
- Ukjent objekt

Ved å være ekstra nøye med de klassiske brannfellene når du forlater boligen din, bidrar du til god brannforebygging. For ekstra sikkerhet bør du ha seriekoblede røykvarslere som er tilknyttet døgnbemannet alarmstasjon. Da kan du føle deg trygg og komfortabel, og nyte ferien vel vitende om at boligen er i trygge hender.

Og forresten: Husk å slå av kaffetrakteren før du drar på sommerferie.

Populære artikler

Slik passer vi på boligen din mens du er på ferie

Slik passer vi på boligen din mens du er på ferie

Når du er på ferie kan du trygt senke skuldrene. Vi er nemlig alltid koblet på når du er koblet av.

Sector Alarm reddet ferien vår

Sector Alarm reddet ferien vår

Vår kunde Birgit fikk frastjålet ekstrasettet med nøkler til boligen da naboen opplevde innbrudd i hjemmet sitt. 

Slik kan du følge med på boligen på ferie

Slik kan du følge med på boligen på ferie

Selv om du er på ferie kan du ha god kontroll over hjemmet ditt og hva som skjer når du ikke er hjemme.

Vi er opptatt av din trygghet og sikkerhet

Boligalarm fra Sector Alarm

Vi er opptatt av din trygghet og sikkerhet

Sector Alarm er ledende innenfor boligsikring, og har 26 års erfaring i Norge. Gjennom årenes løp har vi fått utmerkelser for beste kundeservice, og vunnet prestisjetunge priser for produktdesign. Våre Sikkerhetseksperter hjelper deg med å sette sammen en løsning som dekker alle behov du og familien har når det gjelder sikkerhet hjemme.

check mark

Våre avanserte sensorer oppdager innbruddsforsøk, røyk og brann i en tidlig fase, som umiddelbart bekreftes via kameraer koblet til vår alarmstasjon.

check mark

Operatørene på vår døgnbemannede alarmstasjon reagerer med en gang en alarm utløses, og ved behov koordinerer utrykning med nødetater, i tillegg til å varsle familiemedlemmer og naboer.

check mark

Vi garanterer at funksjonaliteten til alarmenhetene i din bolig sjekkes over 100 ganger i døgnet, i tillegg har alle våre produkter livstidsgaranti.

check mark

Vi tilbyr gratis utrykning, gratis teknisk support og oppfølging.

check mark

Ved hjelp av Sector Alarm App har du full kontroll over boligen din – uansett hvor du befinner deg.

Vinner av Kundeserviceprisen

Vinner av Kundeserviceprisen

Bransjens beste kundeservice.

Norsk Bærekraftbarometer

Vinner av Norsk Bærekraftbarometer

Bransjens beste på bærekraft.

Vinner av NKBs bransjepris

Bransjens mest fornøyde og lojale kunder.

Dette sier våre kunder om oss...

Du fortjener det beste!

Boligalarmen vår er skapt for din sikkerhet. Vår prisvinnende alarm har et moderne design som passer inn i hjemmet, uten å redusere funksjonaliteten. Alarmen er tilkoblet, og overvåket av, en av de mest moderne alarmsentralene i Nord-Europa.

quote
26 års erfaring

Sector Alarm Group har 600 000 fornøyde og trygge kunder (kundetilfredshet på 95/100 i snitt) i hele Europa.

quote
Beste kundeservice

Vi har fått 15 utmerkelser for god kundeservice.

quote
Beste produktdesign

Vinner av RedDots designpris – et globalt anerkjent kvalitetsmerke.

Vi finner en boligalarm som treffer ditt behov 23 50 65 61

Bestill nå - spar 1990,-
Bestill nå - spar 1990,-
Tid igjen:
Bestill nå - spar 1990,-

* Bestill nå og spar 1990 kr.
Alle nye kunder får nå fri installasjon av grunnpakken (verdi 1990 kr).


Kampanjepakken inkluderer 1 sentralenhet med oppkobling via GSM og internett, 1 betjeningspanel, 2 bevegelsesdetektorer med kamera, 1 røykdetektor, 1 magnetkontakt, 1 nøkkelboks eller EasyLock for elektronisk dørlås, nøkkelbrikke, gratis app som gir deg full kontroll på alarmen, merker og skilt til boligen.

 

Kampanjen varer til og med tirsdag 26. oktober.